Commando KIM overgedragen

0

Den Helder – Kapitein ter zee Jaco de Bruijn droeg vrijdag in Den Helder het commando over van het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) aan ranggenoot Wilko van Zanten. “Ik zal professionaliteit, gedrag en samenwerking een hoge prioriteit geven. Daarbij zal ik de adelborsten, andere aspirant-officieren en staf zo goed mogelijk ondersteunen bij het invullen van hun taken”, sprak de nieuwe commandant van het KIM.

Het KIM, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie, is de autoriteit op het gebied van initiële opleiding en vorming van marineofficieren. Daarnaast is het KIM ook de campus voor de wetenschappelijke technische opleidingen van de Faculteit Militaire Wetenschappen.

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) verzorgt voor Defensie de initiële officiersopleidingen (de Koninklijke Militaire Academie in Breda en het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder), het hoger loopbaanonderwijs en de begeleiding op het gebied van leiderschapsontwikkeling en van taalvaardigheid voor zowel militair- als burgerpersoneel. Bovendien verricht de NLDA wetenschappelijk en historisch onderzoek voor Defensie en de samenleving.