Controle bij verkeersgevaarlijke situatie

8

Den Helder – De politie heeft deze week een controle uitgevoerd op de kruising van de Ruyghweg en de Fabrieksgracht in Den Helder. Tijdens de controle werden vijf bestuurders bekeurd, omdat zij bij het afslaan geen richting aangaven. Het ging om bestuurders van drie personenauto’s en twee motoren.

Vanuit de buurtbewoners zijn verschillende meldingen binnengekomen van aanrijdingen en bijna aanrijdingen op de kruising, die daardoor als gevaarlijk wordt bestempeld. Op doorgaande weg, de Farbrieksgracht, zit een scherpe bocht. Met de bocht mee is daardoor recht doorgaand verkeer. Dus wie de Ruyghweg wil vervolgen moet richting aangeven naar rechts. Hier wordt heel vaak geen richting aangegeven door voertuigen en door fietsers, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

“Met de controle hopen wij een signaal af te geven aan buurtbewoners en verkeersdeelnemers. De controle wordt in de toekomst herhaald”, aldus de politie.

8 REACTIES

      • Wanneer moet een fietser daar als men rechtdoor rijdt op de Ruyghweg de rechterhand uitsteken? Ik doe het alleen als van rechts een auto staat die mij geen voorrang behoeft te verlenen.

  1. Ik begrijp de controle, echter de ontstane situatie daar is tevens de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente heeft tenslotte deze slecht overdachte situatie gecreëerd. Feit dat er controle wordt gehouden bevestigd dat het een gevaarlijk punt is. Volgens mij is er ook onderzoek geweest de afgelopen periode en wat zijn daar de adviezen van geweest en de opvolging. Mijn conclusie is dat het een gevaarlijk kruispunt is waar snel verandering in moet komen.

    • het is dezelfde situatie als vele andere kruispunten in de stad waar de voorrangsweg afbuigt, die liggen er al langer en de mensen zijn er aan gewend geraakt, over deze kruising hoor je ook al stukken minder klachten, kwestie van gewenning, snelheid aanpassen en netjes aan de regels houden dan is er geen vuiltje aan de lucht

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.