Crossfit in actie voor Pink Ribbon

0

Den Helder – Crossfit Den Helder komt binnenkort in actie voor Pink Ribbon. Met een roeimarathon proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. De marathon vindt plaats op 15 februari.

“Op 15 februari roeien wij, ieder individueel, 42.195 meter. Hiervoor zitten wij zo een 3,5 tot misschien wel vijf uur op een roeier. Dit doen wij uiteraard niet voor niks. Wij willen geld op halen voor Pink Ribbon”, aldus Crossfit op de speciale donatiepagina.

In Nederland krijgen jaarlijks 17.500 mensen borstkanker. Ook binnen Crossfit zijn leden die tegen deze nare ziekte vechten. “Hierdoor hebben wij de gevolgen van dichtbij meegemaakt.” Dankzij onderzoek is 88 procent van de patiënten na vijf jaar nog in leven. Borstkanker is steeds beter te genezen, maar er is nog veel te doen. “Hierom hebben wij samen besloten geld op te halen voor verder onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Door een donatie te doen op de pagina ondersteun je ons in de strijd tegen borstkanker. Alle kleine beetjes helpen!”