Drie militairen vervolgd vanwege aanranding op marinebasis Den Helder

8

Den Helder – Het Openbaar Ministerie vervolgt drie militairen wegens het aanranden van een collega in Den Helder. Dat zou zijn gebeurd op 17 mei 2018, in een portacabin op de rijkswerf van de Koninklijke Marine. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Brielle, een 27-jarige man uit Dordrecht en een 28-jarige man uit Culemborg.

Het slachtoffer zou tegen een tafel en tegen de grond zijn gedrukt waarna de man uit Dordrecht zijn penis tegen de heup tikte en seksbewegingen maakte. De rest hield hem in bedwang. Ook kreeg het slachtoffer ontblote billen vlak voor zijn gezicht gehouden, aldus de aanklager.

De oudste van de drie, die hun meerdere was, probeerde volgens de aanklacht het slachtoffer te dwingen om een hamer of de man uit Dordrecht oraal te bevredigen. Ook zou hij opdracht tot schennis hebben gegeven aan de jongste uit Dordrecht.

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem stelde het proces maandag uit, omdat een van de advocaten ziek was. De zaak wordt zo snel mogelijk alsnog behandeld.

8 REACTIES

  1. Er zijn drie gebieden waarop een marineman, als hij in de publiciteit komt, op weinig sympathie van zijn bazen kan rekenen: 1. ras, 2. milieu of 3. de vrouw.
    Want dan is maar al te gauw de boodschap die de wereld in gaat niet “sergeant X is …”, maar “de MARINE is …”
    Dat kan doordreunen tot in de Tweede Kamer en is een slechte beurt voor de hele hiërarchie die boven hem zit.

  2. vandaar dat er nu vrouwen bij de onderzeedienst mogen, die hebben bij de huidige marine waar de mannen op mannen vallen weinig meer te vrezen, 1 augustus maar meevaren met de canalparade …..

    ben benieuwd wanneer we mogen lezen over een nieuwe bananenbootaffaire…..

Comments are closed.