Heroes Den Bosch heeft het moeilijk tegen Den Helder Suns

0

Den Helder – Den Helder Suns heeft Heroes Den Bosch zaterdagavond flink laten zweten. Het duel in de marinestad werd pas in het laatste kwart beslist. De Bosschenaren, die zonder Siyani Chambers aantraden, wisten uiteindelijk toch afstand te nemen en de winst te pakken met 66-79.

De Suns traden aan met slechts twee wissels, Dyon Halman en Josh Williams bezetten nog altijd het blessurebankje. Als back-up aan de bank toegevoegd voor de wedstrijd was U21-speler Noah van der Heijden. Helaas voor hem koos coach Peter van Noord er niet voor hem zijn eerste minuten te laten maken op het hoogste niveau.

De bezoekers uit Den Bosch worden geacht de Helders basketballers flink het vuur aan de schenen te leggen. Iets wat ze aanvankelijk niet lukt. Heroes neemt aan de hand van Thomas van der Mars al gauw een 7-18 voorsprong. Echter met driepunters van Thibault Vanderheagen en Boyd van der Vuurst De Vries, weten de Suns aan te klampen.

Bijna langszij
In kwart twee komen de Suns bijna langszij (24-26) als Van de Mars namens Den Bosch pas na ruim vier minuten de eerste score laat noteren. Bij 29-29 gebeurt dat werkelijk en dat is de verdienste van Den Helder. Rust is het bij 35-36, het Helderse publiek hoopt op een stunt. Die hoop blijft na de verplichte vijftien minuten levende, want bij 42-40 hebben de Suns de leiding als Miller een lay-up verzilvert. Elijah Clarence schiet de Helderse hoop weer even naar de achtergrond met een rake driepunter. Toch weten de Suns niet van opgeven. Van de Vuurst de vries schiet met een driepunter Den Helder naar 51-48. Er zijn dan nog een kleine drie minuten te gaan in kwart drie. Den Bosch zet aan en weet met een 2-13 run het derde kwart veilig te stellen (53-61).

Met een driepunter en een lay-up van Nino Gorissen komt Den Helder terug op drie punten afstand (60-63). Flink zweten voor de bezoekers uit Den Bosch, die vervolgens hard aan het werk moeten voor eerherstel. Met nog vier minuten is het 66-70, de bal wil niet meer vallen voor de Suns. Coach Van Noord probeert nog het een en ander te herstellen met een time-out, maar tevergeefs. Middels vrije worpen van Stefan Wessels en Henry Caruso bepaalt Den Bosch de eindstand op 66-79 en hebben de Brabanders het geluk gehad dat Den Helder het niet weet af te maken.

Topscores Den Helder: Vanderhaegen 19, Miller 18
Topscores Den Bosch: van der Mars 19, Caruso 18