In de rij voor het carnaval

0

Den Helder – Carnavalsvereniging de Krabbetukkers viert volgende maand voor de 58e keer het grote carnavalsfeest in Den Helder. Dat is elk jaar weer een enorme klus, waarbij een grote groep vrijwilligers zich inzet om alle aspecten van de organisatie tot in de puntjes te regelen. Zaterdag was het de beurt aan de kaartverkopers, die in de vereniging onder verantwoording van Poetwachter Ed Pieters vallen.

Traditioneel levert dat elk jaar een lange rij wachtenden op die al vroeg en plekje zoeken in sportcentrum Quelderduijn. Onder toezicht van de Raad van Elf, hofmaarschalken en gardeofficieren zoeken de bezoekers met stoelen en proviand een gezellige stek in de door linten afgezette rij.

De tien dames van de kaartverkoop zitten er, met geldlade en pinautomaat, klaar om kaarten en muntjes aan de feestgangers te verkopen. Oud-prins Arco Dusseldorp is toch elke keer weer verrast over de grote belangstelling voor de kaartverkoop. “Dat we dit in Den Helder teweeg brengen is toch uniek!” meldt hij niet zonder trots.

Eerste kaarten
Om 11:00 uur komt prins Edwin met Hofdames Lidewij en Dominique de zaal in om de eerste twee kaarten uit te delen aan nummer één en twee in de rij. Voor de vijfde keer staat Raymond Piersma vooraan. Op vrijdagavond om 20:00 uur ging Raymond als eerste in de grote sportzaal zitten. Hij en de nummer twee, Ginger Meerwijk, ontvangen een gratis kaart van de prins. Om 11:11 uur ging de deur naar de verkooppunten open en konden de bezoekers kaarten en munten aanschaffen.

Het carnaval is dit jaar op 22, 23 en 24 februari. Als er nog kaarten overblijven kunnen die vanaf maandag gekocht worden bij Bruna bonte in de Schooten en Julianadorp.