Jan Karsten wint eerste ledentoernooi 2020

0

Den Helder – Jan Karsten heeft afgelopen zaterdag het eerste ledentoernooi van 2020 bij jeu de boulesvereniging Entre Nous gewonnen. Het was het eerste van in totaal twaalf ledentoernooien die dit jaar worden gehouden. Ze worden elke laatste zaterdag van de maand gespeeld.

Het lach allemaal dicht bij elkaar en wel of niet in de finale lag dicht bij elkaar. Clubkampioen Jan Karsten mocht het samen met Hen Loonstra opnemen tegen het duo Ria Brouwer en Ger Jonker. Na twee mennes was de tussenstand 1-1, maar in de derde menne namen Loonstra / Karsten het heft in handen en een voorsprong van 4-1. Dit bouwden ze gestaag uit naar 9-3.

Toen kwamen Brouwer / Jonker terug in de wedstrijd en werd het zelfs 8-9, de spanning was weer volop terug en beide team maakten kans op de overwinning. Loonstra / Karsten bleven hun zenuwen de baas en met goed gerichte boules maakten zij de partij uit met 13-8. Op grond van eerdere resultaten werd Jan Karsten de eerste winnaar van 2020, gevolgd door Henk Loonstra. De derde plek was voor Ria Brouwer.