Keien langs Van Foreestweg gaan weg

8

Julianadorp – Aannemingsbedrijf Winder start 6 januari met het verwijderen van de grauwacke keien tussen het fietspad en de rijbaan van de Van Foreestweg. Het gaat om de grote keien vanaf de rotonde met de Breewijd tot en met de toegangsbrug naar de Tuindersvereniging Ooghduyne. Winder zet daarvoor groot materieel in. De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag.

De reden om de grauwacke keien te verwijderen is dat de onderhouds- en beheerskosten erg hoog zijn. Er zijn proeven gedaan om de wildgroei tussen de keien te beperken, zoals de keien in beton leggen, maar met helaas weinig resultaat. Vandaar dat de gemeente heeft besloten tot het verwijderen van de keien. De keien worden opgeslagen en mogelijk later gebruikt bij een ander project. Het stuk wordt ingezaaid met gras en een deel bloemen voor een vrolijk, divers en vooral veilig resultaat.

Door de werkzaamheden kan wat overlast ontstaan, zoals stofoverlast (bij droog weer), gladde wegen door modder (bij nat weer) en verkeershinder.

Veilig passeren
De medewerkers van Winder werken met groot materieel en bedienen deze vanuit hun cabine. Wie wil passeren doet er daarom verstandig aan oogcontact met de machinist te zoeken. Ook staan er verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden.

Vragen? Naam dan contact op met Heiko Mulder, aannemingsbedrijf J. Winder, 06-53761873 of per e-mail via info@jwinder.nl. Gitta de Jong is de wijkconciërge van Julianadorp en zij is bereikbaar via 14-0223 en gi.de.jong@denhelder.nl.

8 REACTIES

 1. dat ze dat van te voren niet hadden kunnen bedenken dat onkruiden overal en nergens doorheen groeien, weer een mislukt project!

 2. Weer zo,n slimme proef, waar je op je vingers kon natellen dat zand en zaden zich niet tegen laten houden om tussen de keien te waaien.

 3. Wie wil passeren doet er daarom verstandig aan oogcontact met de machinist te zoeken. Dat lijkt me standaard gebeuren in het verkeer…..

 4. Jammer, dat er alleen maar naar de kosten gekeken wordt. Het heeft ook wel een unieke uitstraling!

 5. Wat ontzettend jammer is dat toch. ´De keien´ vond ik nu juist een leuke creatieve verbinding vormen tussen Julianadorp en Julianadorp aan Zee, de twee familieleden werden als het ware naar elkaar toe getrokken. Samen met de toegepaste originele verlichting was er op die manier een duidelijke meerwaarde (en afbakening) ontstaan voor het belangrijke toeristische segment binnen onze gemeente. Veel toeristen zullen ze zeker gaan missen merkte ik toen ik hier en daar het reeds voldongen feit vermelde.Voor hen voelden de keien duidelijk een beetje als ´thuiskomen´ na een lange rit door de provincie. Hier en daar een klaproos die er tussenuit stak, het foutloze slingertje dat je moest maken om uiteindelijk je eindbestemming te bereiken. Bovendien, grauwe kaarsrechte fantasieloze en slechts praktische ´wegen langs een vaart´ met hier en daar een kleurloos vlak grasveldje erlangs, voorbeeldig ingezaaid of niet, hebben we toch al genoeg. Die enkele simpele stroken keien maakten nu juist nét het verschil en waren feitelijk dus eigenlijk een verdraaid goedkope oplossing. Bezuiniging en irritante wildgroei zijn de schamele argumenten om tot ruiming over te gaan, enige bestuurlijke kortzichtigheid doemt daar toch wel op (…). Ofwel het verband tussen herkenning van de omgeving en de kwaliteit van een toeristenregio moet een kwade fata morgana van mij zijn.

 6. Als ze toch bezig zijn…. graag ook die afzichtelijke rode lantaarnpalen verwijderen A.U.B.

  • da’s menie tegen het roesten anders zouden ze er snel zo uitzien als de lantaarnpalen van Windt in Duinbrink

   • Haha daar heb je een punt. Geef me dan die van de Windt maar. Zo zie je maar smaken verschillen. 😉

Comments are closed.