Noodrem in plaats van lichtknopje, trein stil op spoorbrug

7

Den Helder – De trein naar Den Helder heeft donderdagavond ongeveer een uur stilgestaan, omdat een reiziger per ongeluk aan de noodrem trok. De bedoeling was het lichtknopje van het toilet indrukken, maar het bleek de verkeerde ‘knop’.

Omstreeks 23:20 uur kwam de trein tot stilstand, ter hoogte van de N9, precies op de brug over de N9 en het Noord-Hollands kanaal. De trein heeft ongeveer een uur stilgestaan, omdat er op dit stukje van de route geen stroom zit.

Er moest uiteindelijk een andere trein aan te pas om zijn vastzittende college van de spoorbrug af te slepen. Door het incident lag het complete treinverkeer tussen Anna Paulowna en Den Helder stil.

7 REACTIES

  1. Erg vreemd verhaal. Per ongeluk aan de noodrem trekken ipv op het lichtknopje te drukken. Ik geloof het in ieder geval niet. De reiziger heeft wel voor vertraging en extra kosten gezorgd.

  2. Inderdaad wel heel bijzonder aangezien het stuk over het kanaal zonder bovenleiding maar ongeveer 50 meter is. De kans dat je op dat stuk stil komt te staat door een noodstop is heel erg klein.

  3. Nou ben ik nog nooit naar het toilet gegaan in een trein maar ik kan mij voorstellen dat de noodrem en een lichtknopje toch totaal niet op elkaar lijken? Bovendien staat er ook duidelijk “Noodrem” dus dan zou de reiziger echt hebben moeten slapen om dat te verwarren maar voordeel van de twijfel dan maar?

  4. Er zitten in de gehele trein geen lichtknoppen die door passagiers bediend kunnen worden. In dit geval een lul verhaal. Die klootzak die dit deed , heeft gewoon opzettelijk aan de noodrem getrokken.

  5. in deze trein zit er wel een noodknop en lichtknop,ik had ook bijna de verkeerde ingedrukt

Comments are closed.