Port of Den Helder volledig overgeschakeld op groene stroom

20

Den Helder – Port of Den Helder is per 1 januari 2020 volledig overgeschakeld op het gebruik van groene stroom. Dat is een belangrijke eerste stap in de verduurzamingsstrategie van de haven. Naast vergroening van het energiegebruik zijn ook terugdringen van emissies en bevorderen van circulariteit belangrijke pijlers van deze verduurzamingsstrategie.

De groene stroom wordt ingekocht van energieleverancier Engie. Engie is een belangrijke partner van de haven in het realiseren van duurzame oplossingen. Zo is Engie ook betrokken bij de realisatie van een waterstof tankstation in de haven, voor zowel scheepvaart als wegverkeer.

De groene stroom die de haven vanaf dit jaar inkoopt wordt gebruikt voor de walstroomkasten, de openbare verlichting in de haven, de bediening van de kunstwerken (bruggen en sluizen), alsmede de pompinstallaties voor drinkwater op de kades.

20 REACTIES

 1. Wat hedft men aan DHA wanneer dit soort onjuistheden klakkeloos worden overgenomen. DHA moet weten dat het onmogelijk is om volledig over te gaan oo groene stroom. De stroom die door het net naar de verbruiker wordt geleid is een mix van nucleair, conventioneel, wind en zon. Waarom is dat zo moeilijk om te weten ? De Helderse wethouder die dit bericht kritiek loos verspreidt verdient een motie van wantrouwen. De Helderse burger moet kunnen vertrouwen op zijn betichten !

  • Ik ben het met de Prins eens dat DHA iets aan zijn nieuwsgaring en duiding mag doen en dat met name het stoppen met de reactie van een stel idioten die zich hier zonder enige kennis en kunde uitten. Dit alleen zou het een stuk prettigere maken om DHA te lezen.
   Maar ik verwacht dat DHA een flinke subsidie ontvangt van de GGZ om deze reaguurders een platform te geven.

   • Heeft het GGZ wel heel diep in de buidel moeten tasten om u een platvorm te kunnen geven.

   • buiten artikel 7 om hebben we gelukkig dan de uitermate intelligente reacties van bepaalde übermenschen die het lezen weer helemaal de moeite waard maken

 2. Wat is er duurzaam aan windenergie…. Helemaal niets…
  Windmolens zijn veel vervuilende dan de normale energieopwekking… Alleen dat zal een gemiddelde klimaatdrammer zal dat nooit in het openbaar zeggen.
  Gemeente Den Helder die 100% eigenaar van Port of Den Helder is werkt mee aan de uitstoot van FS6. Een zeer schadelijk broeikasgas wat door de Europese commissie is verboden in allerlei gebruiksartikelen zoals tennisballen en schoenzolen…
  FS6 is een broeikas die duizenden jaren actief en schadelijk blijft. Deze broeikasgas is dus zoals de klimaatdrammers altijd zeggen schadelijk voor de komende generaties. Alleen zijn deze klimaatdrammers dus zelf de verspreiders van milieuvervuiling die honderden generaties blijft bestaan…

  Het klimaatdrammende gemeentebestuur maakt zich schuldig aan zware vervuiling. is Het gas SF6 is een zwavelhexafluoride, dat heeft een 23.000 keer zo groot effect op de opwarming van de aarde vergeleken met CO2.
  Hoe wil dit college van Burgemeester en Wethouders dit uitleggen aan ons als inwoners?

  Bronnen:
  https://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/ngo-coalition-demands-ban-on-super-greenhouse-gas/
  https://www.tudelft.nl/2017/ewi/zwavelhexafluoride-heeft-een-23000-keer-zo-groot-effect-op-de-opwarming-van-de-aarde-vergeleken-met-co2/

 3. De windmolens en zonnepanelen, kunnen met zijn allen , niet eens opbrengen wat we nodig hebben. Dus dat gegeven alleen al , zie je dat groenestroom èèn grote leugen is.

 4. zoals dhr Prins ook al meld is dat alle stroom door hetzelfde kabeltje komt, het hele groene stroom idee is grote flauwekul, je wordt alleen maar op kosten gejaagd

  • In Nederland , wordt nog maar 10% groene stroom opgewekt. Vanmorgen 9/1 , op het journaal , dat Nederland groene stroom moet inkopen in het buitenland om aan de capaciteit te komen die nodig is.

   • en in het filmpje van Heineken hieronder kun je weer mooi horen hoe die vork in de steel steekt…. ook hier worden we weer totaal belazerd dus

 5. Als je een contract afsluit voor groene stroom, wordt je rekening betaald aan een leverancier van groene stroom. “Garantie van Oorsprong” heet dat voor de wet. Alle beetjes helpen vind ik.

  • Dus, althans volgens Dirk, wordt de leverancier van groene stroom gesubsidieerd ten koste van de leveranciers van gewone stroom ! Ondanks dat de groene stroom leverancier, tenzij deze met bio- massa verbranden het milieu verziekt, slechts zo’n 30% van de tijd stroom kan leveren ?

  • Troelstra probeerde dat een eeuw geleden al
   Werd meteen geschoten op het volk
   Zal nu niet veel anders gaan

   • Dat is precies de reden waarom in Nederland de zgn vuurwapenwet 1919 werd ingevoerd.Men keek eens met een schuin oog naar Rusland en dat wilde men ten koste van alles voorkomen.Met de vuurwapenwet werden de burgers ontwapend.Das altijd handig voor het geval het volk de uitbuiting zat is.Deze wet is de jaren daarna alleen maar aangescherpt.Tegenwoordig hebben we een Europese wapenwetgeving.Iedereen met een beetje gezond verstand snapt het al.De hele EU is natuurlijk een grote “farce”.En om te voorkomen dat het volk de macht terug pakt zorgen ze er in Brussel wel voor dat de burger zoveel mogelijk ontwapend is.

 6. Roan….helemaal juist! Ik kan hier niks aan toe voegen. Maar, ze gaan nog raar opkijken voor al die gelukzoekers die hier overal met wapens rondlopen, van manchetten tot granaat en alles ertussen. Dit soort lui en criminelen weten echt wel waar ze aan wapens moeten komen hoor. Maar wij…het nederlandse volk staan weerloos tegenover deze agressieve lieden. Je mag je niet eens verdedigen, doe je dit wel ben jij automatisch de dader en die buitenlander is sowieso zielig. Ik zeg NEXIT en wel zo gauw mogelijk. En alle linkse weg met ons landverraders ook er uit! wegwezen. Ik weet ook uit de eerste hand van iemand van de noorse Statkraft (waterkracht centrales) dat zij “groene stroom” duur aan o.a. ons land verkopen….mooi he! En het leuke eraan is dat diezelfde noorse statkraft deze stroom weer aanvult met zogenaamde vieze stroom van kolen centrales in Rusland terug koopt en jawel…heel erg goedkoop. Tel uit je winst!! jammer voor jou die zo met groene stroom bezig is. Je wordt genept!!

 7. Wanneer heel Nederland massaal op stroom overgaat (koken, auto’s en noem maar op ) dan is het huidige electriciteits net niet in staat om dit te transporteren cq te verwerken.Met al onze windmolentjes en zonnepanelen zijn we ook nog lang niet in staat om aan de vraag te voldoen.Wanneer alle 10 miljoen plus auto’s elektrisch zouden zijn en we die allemaal s’avonds aan de laadpaal hangen zitten we met zekerheid in het donker.”total black-out ” noemen we dat.Met tot gevolg :onze communicatie doet het niet meer (een zekere zegen want de “social media zijn we ook meteen vanaf) doch ook de alarm systemen doen het niet meer dus rellen en plundering, moord en doodslag zal ons deel worden.

Comments are closed.