PVV wil openheid van zaken

9

Den Helder – De Helderse PVV wil duidelijkheid over het groeiende aantal documenten dat de gemeente geheimhield voor haar inwoners. PVV-fractievoorzitter Vincent van den Born heeft middels een brief aan de burgemeester en wethouders vragen gesteld. Hij wil onder meer weten waarom er in 2018 meer documenten niet openbaar waren verklaard dan in 2017 (respectievelijk 31 en 14).

Dit is naar aanleiding van een onderzoek van NH Nieuws. Daaruit bleek namelijk dat Noord-Hollandse gemeenten en de provincie in 2018 ruim 700 documenten verborgen hielden; in zeventien gemeenten, waaronder dus Den Helder, méér dan het jaar ervoor.

Van den Born zegt: “Wij staan voor een zo transparant mogelijk bestuur en maken ons grote zorgen over de enorme stijging van het aantal geheim verklaarde documenten.” Hij wil per document ‘de exacte reden’ weten waarom het niet door iedereen gelezen mag worden. Ook wil de PVV-voorman weten of het college bereid is passages uit documenten met gevoelige informatie te verwijderen of onzichtbaar te maken zodat niet het hele document geheim hoeft te worden verklaard.

Hij vindt het voor het vertrouwen van de Helderse burgers in de gemeentelijke politiek noodzakelijk dat zoveel mogelijk documenten openbaar zijn.

9 REACTIES

 1. PVV de enige partij die blijkbaar nog tv kijkt. Was het de vorige keer ook niet dat ze iets op tv hadden gezien en er toen maar vragen over gingen stellen?

 2. De antwoorden op die vragen zijn allang gegeven. Helaas is dat document ook geheim verklaart.

 3. Ach ,alles lekker tot geheim bestempelen is niets nieuws.Dat doet Rutte en zijn oplichters bende al jaren.
  Kijk maar even naar de rapporten die de pseudo verdachten van de kinderopvang fraude kregen.Complete pagina’s zwart gemaakt.En zo gaat het altijd.En worden er dan kritische vragen gesteld blijken de heren van fatsoen aan geheugen verlies te lijden.Het enige wat in Nederland niet geheim is :uw en mijn privacy.
  Politiek gezien heeft de PVV weer opnieuw het wiel uitgevonden.Openheid en transparantie.Helaas Vincent ,jullie eigen partij structuur is verre van transparant, jullie partij koers :idem.Maar een beetje raak roeptoetteren om zieltjes te winnen is de PVV natuurlijk niet vreemd.De grote roerganger “blonde Geert” doet niet anders.Helaas zonder met echte oplossingen te komen.

  • Beste Roan; Laat deze documenten maar openbaar worden in plaats om het geheim te houden. Wie weet staan er wel dingen in die het daglicht niet mogen zien. En wie weet staan er afspraken in die er gemaakt zijn onder onze oude burgemeester. En wie weet komt er meer aan het licht wat er speelt op het gemeentehuis of tijdens een etentjes. Kijk maar eens hoeveel invloed Zeestad heb op de gemeente. Ook zij houden bepaalde stukken geheim, niet openbaar te maken. Kijk maar eens hoeveel geld Zeestad krijgt, maar ze vertellen de burgers niet wat ze er mee doen. Kijk ook maar naar de Koningstraat en hoe zijn die afspraken gemaakt met WSDH. Waarom mogen er geen Shoarma zaken op Willemsoord komen Roan. Hoeveel invloed heeft die Pizzabakker er op gehad, en staan ze ook op papier met het woordje geheim.
   Zo zullen er nog meer zijn met het woordje geheim.

   • Kern van mijn verhaal :Nederland vanaf Den Haag t/m gemeente Den Helder door en door verrot.De burger zal NOOIT inzicht krijgen in de handjeklap vriendjespolitiek van onze bestuurders, op geen enkel niveau.
    De macht moet terug bij het volk !

    • De pvv , is tenminste èèn van de weinige, zo niet de enige partij , die de kat de bel aan bindt. Nu kan je zeggen wat je wil over de PVV ,maar andere partijen , blijven op hun handen zitten en lopen braaf en gedwee in de pas. Totaal geen oppositie meer, verworden tot een stelletje meelopende makke schapen.

    • ROAN.
     Begin meteen en start. Verbeter de wereld maar begin bij je zelf dus niet roeptoeteren maar actie !!! Zet hem op. PVV for Roan.?? Waar zijn die andere partijen die duidelijkheid willen van de Gemeente?

 4. Koen was een burgermeester die een eigen wil had, maar deze loopt braaf aan de hand mee. Hoop dat de echte nieuwe burgermeester wat meer haar op zijn tanden heeft, want hij hoort de herder te zijn en niet het makke schaap.

 5. Net als de overige partijen ,,U stond erbij en keek er naar,, de afgelopen jaren.
  Onder het beleid van opperhoofd monoloog Schuiling had U vragen moeten stellen in zake deze.
  Waar was U toen het actueel was????
  Dit is stemmingmakerij en kilometers achter kar aanhollen.

Comments are closed.