’t Tuselant loopt de Daily Mile

0

Den Helder – In samenwerking met TeamSportserviceDH zijn de leerlingen en leerkrachten van basisschool ’t Tuselant woensdag gestart met The Daily Mile. Het doel hiervan is heel simpel: blije en fittere kinderen door drie keer per week 15 minuten te (hard)lopen met school.

The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te lopen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km). “Dat deden we al twee keer per week naar de gymzaal en daar is nu dus een derde keer aan toegevoegd”, zo laat de school weten.

“Daarnaast zijn wij onder begeleiding van mascotte Droppie gestart met het project drinkwater. Iedere leerling heeft zijn eigen water bidon gekregen. Want water drinken is gezond!”