Tesfu oppermachtig in Oudejaarsloop

0

De Sport 2000 Oudejaarsloop vond dinsdag onder perfecte hardloop omstandigheden plaats in de duinen van Den Helder. Er waren dan ook meer dan 600 lopers die aan de verschillende afstanden deelnamen.

De 10 kilometer werd bij de mannen een prooi voor Filmon Tesfu van SV Sportlust. Al kort na de start nam hij afstand van zijn achtervolgers. Bij de finish had hij een riante voorsprong opgebouwd van ruim drie minuten op nummer twee, Jan Arie Portegijs van de organiserende vereniging Noordkop. Derde werd zijn clubgenoot Tim Tesselaar. Tesfu had met zijn tijd van 33.00 minuten een uitstekende voorbereiding voor de Halve Marathon in Egmond die komende zondag op het programma staat.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de van oorsprong Helderse Tania ten Velden, die met een tijd van 43.54 een voorsprong van 20 seconden had op Susie van Arem uit Den Helder. Derde werd Sandra Homan van Dokev uit Anna Paulowna.