VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor azc Den Helder

24

Den Helder – VluchtelingenWerk is met spoed op zoek naar vrijwilligers die bijeenkomsten willen organiseren voor vluchtelingkinderen op het asielzoekerscentrum (azc) in Den Helder. Opgroeien in een azc is niet altijd makkelijk. Daarom houdt VluchtelingenWerk speciale kinderbijeenkomsten in azc’s. Hier kunnen vluchtelingkinderen terecht met hun vragen en verhalen.

Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten van het project Time4You van VluchtelingenWerk krijgen vluchtelingkinderen even alle aandacht. Ze gaan er in gesprek over verschillende onderwerpen, zoals de asielprocedure of kinderrechten. Ook kunnen kinderen vragen stellen, hun verhalen kwijt én even alle zorgen vergeten tijdens leerzame activiteiten. De bijeenkomsten zorgen voor meer zelfvertrouwen en kennis over hun eigen situatie.

In het azc in Den Helder wordt elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst gehouden door enthousiaste en professioneel getrainde vrijwilligers. Heeft u interesse om een paar uur per week aan de slag te gaan voor vluchtelingkinderen op het azc? Stuur dan een e-mail naar Daniëlle Pool van VluchtelingenWerk:dpool@vluchtelingenwerk.nl of bezoek de website www.vluchtelingenwerk.nl/vrijwilliger.

24 REACTIES

  • nee het kind op het plaatje lijkt zeker niet op de hoogvoorhoofdige kroeshaartjes die ik rondom dat AZC zie slenteren en de stad zie tiranniseren

 1. Mijn reactie is niet over dit onderwerp,maar over de algemene presentatie:
  tientallen keren ging ik steeds weer met accoord met cookies, maar deze week verdwijnt de zwarte balk niet en bedekt dus meer dan me lief is. Mag dit wat minder?

  • die zwarte balk zal niet meer kleiner worden en gaat als een olievlek over het hele land…..

 2. Waarom ben ik verontwaardigd als ik dit lees! Ik gun die kinderen plezier want zij hebben er niet voor gekozen om in een AZC te leven. Wat mij steekt is dat het vrijwilligers moeten zijn! Waarom worden dit geen betaalde banen! Als het COA die m.i. bulkt van het geld grote dure panden aan kan schaffen( voormalige Mariniers kazerne Klaas Duitstraat) waarom dan geen formatie gelden om mensen een baan aan te bieden.
  Als ik een denkfout maak lees ik dat graag.

 3. R………, zieke geest. ‘Hoogvoorhoofdige kroeshaartjes’ ???? Racist.
  Lady Bug, ik ben het helemaal met je eens.

  • Noem wat hij/zij zegt racistich als je wil. Maar het zijn die hoogvoorhoofdigen inderdaad als het gaat om verkrachtingen en zuks, ze kunnen niet met hun handen van Nederlandse vrouwen afblijven. Kunnen we heel lang en heel kort over discussiëren. Maar dit is nou eenmaal hoe het is. En dat halen we allemaal fijn binnen. Als vrouw zijnde durf je in het donker niet meer over straat met deze figuren.

 4. Helaas toch weer bewijs in de Telegraaf.
  Gaat weer over onze hulpbehoevende vrienden die niet zo heel vriendelijk zijn tegen de busschoufeur.

  • mag je volgens resm niet zeggen dan heb je een zieke geest, je mag alleen lief zijn en over je heen laten lopen door de hulpbehoevenden……..

 5. Ik sta voorop als vrijwilliger om ze geheel belangeloos richting de oude meer te transporteren
  En nee ik hoef geen applaus noch een lintje

  • Nou vraag een aan ze wat de reden is van tiraniseren etc,zijn jou vrienden gelukkig niet die van mijn.
   Vertel gelijk dat het grootste gedeelte niet op dat soort figuren zit te wachten met inheemse culturen.

    • ja, en heb daarbij ook nog eens een opvoeding genoten kan me aanpassen als ik in andere landen verblijf en tiranniseer geen ondernemers buschauffeurs autochtonen enzovoorts en kijk in tegenstelling tot jou niet weg voor problemen

     • Deze groep overlastgevers, criminele moet je oppakken en achter gesloten deuren bewaren totdat ze worden uitgezet.
      Dan haal je de rotte appels eruit die hier gewoon niet thuishoren en de boel verzieken voor hen die wel zich kunnen en willen aanpassen. En dit heeft niets met discriminatie te maken, maar met fatsoen en respect.

 6. De regering laat iedereen die zich vluchteling noemt binnen, een grote groep is ook vluchteling maar daarna gebeurt er niets meer en is er schijnbaar geen geld voor een hulptraject en moet dit weer van vrijwilligers komen die ook hard nodig zijn buiten de COA, voor de Nederlandse medemens. Zij zijn nu amper te vinden.
  Wat ik jammer vind is dat tegenstanders van het huidig asielbeleid onmiddellijk als racist bestempeld worden en afgezeken.

 7. Tja ik zei het al eerder :zolang de huidige personen regeren in Europa zal er weinig veranderen.
  Gelukkig komt de wereldwijde pandemie eindelijk in zicht en zal de natuur zich herstellen.
  Het centrale gezag zal instorten en het recht van de sterkste zegen vieren.

 8. Sam, als ik jouw reactie lees heb ik het vermoeden dat jij ook uit ‘zo’n land’ komt…… Dramatisch, jouw taalniveau. Geen knappe zin valt er te herkennen in je ‘betoog’. Een>eens/tiraniseren>tiranniseren/etc>etc./jou>jouw/mijn>mij/inheemse culturen>uitheemse culturen.
  Tijd voor ’n inburgeringscursus, Sam??

   • Dat is tegenwoordig de gewoonte in dit land.En wanneer er toch iemand doorvraagt krijg je antwoorden als :ik kan het me even niet meer voor de geest halen (Rutte ) Of je krijgt een rapport waarvan 90% is afgelakt (belastingdienst toeslagen affaire) of een waar dingen worden verzwegen (min van Justiie ivm met misdaden asiel zoekers).En dan hebben ze “de bek vol”over Donald Trump die zo veel zou liegen>Idd ook een afleiding om de leugens vanuit Den Haag te maskeren.De democratie is failliet in Nederland.
    De Nederlandse normen en waarden ten grabbel gegooid !

 9. pppffff tjonge tjonge gelukkig waren de eensgezindte hier al aanwezig in Nl,waar ze praktisch allemaal dank zij de overheid een leuke baan en pensioen aan over gehouden hebben.
  In alle geluk verkerend dat zij om welke reden dan ook hun land niet hebben hoeven te verlaten.
  Ben zelf wel van mening dat er meerderheid te vinden is met mening die openstaat voor noden van deze mensen.
  Ben er ook van overtuigd dat de eensgezinden geen applaus voor hun mening zullen ontvangen bij de verenigde natie,s/nog bij het merendeel van de volksvertegenwoordigers die er gelukkig dan ook nog zijn.

Comments are closed.