Volgende week vernieuwd Sportgala

0

Den Helder – Dit jaar vindt de eerste editie van het vernieuwde sportgala plaats. Dat gebeurt op donderdag 16 januari in de Variopoolzaal van theater de Kampanje. Sporters uit verschillende categorieën zijn hiervoor voorgedragen door mensen uit hun omgeving.

Wie de gemeentelijke sporttitel als sportman, sportvrouw, sporttalent, oeuvreprijs of sportploeg in ontvangst mag nemen wordt tijdens het sportgala bekend gemaakt De vijfkoppige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Sportfederatie, de gemeente Den Helder, de Helderse Courant en Team Sportservice heeft uit de aangemelde sporters voor elke categorie één winnaar bepaald. Tijdens de parade der kampioenen van het sportgala presenteren ook de (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen zich. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams aan mee.

Den Helder in beeld heeft het afgelopen jaar een sportfotowedstrijd gehouden. Wie de mooiste of ontroerendste sportfoto heeft gemaakt wordt ook tijdens het sportgala bekend gemaakt.

Demonstraties
Het sportgala wordt in opdracht van de gemeente Den Helder georganiseerd door Team Sportservice Den Helder. Naast de feestelijke uitreiking van de sportprijzen en de kampioenenparade is er een zeer gevarieerd programma. In een tijdbestek van anderhalf uur verzorgen Helderse sporters en/of verenigingen flitsende demonstraties.

De deuren van de kampanje zijn om 19.00 uur geopend en het programma duurt tot 21.15 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis.