WOB-verzoek rond stadhuis Willemsoord

9

Den Helder – Jop Roggeveen, voorzitter van de Belangenvereniging Visbuurt, heeft bij de gemeente een WOB-verzoek ingediend met betrekking tot het stadhuis op Willemsoord. Roggeveen kan naar eigen zeggen “niet anders” dan een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur, omdat de gemeente de vereniging weigerde te horen na eerder ingediende bezwaarschriften. De vragen waar via de WOB duidelijkheid op moet komen:

1) Op welke datum nodigt u de burger en rechtspersonen uit om hun zienswijzen te doen toekomen, dit in de ruimste zin, betreffende de bouw van een stadhuis op de O.R.W “Willemsoord”.

2) Welke contracten zijn er tot nu toe door de gemeente Den Helder afgesloten om tot de vestiging te komen van het stadhuis op Willemsoord.

3) Alle andere activiteiten welke de gemeente verricht om tot de vestiging van het stadhuis op de ORW Willemsoord te komen

9 REACTIES

 1. Met alle respect voor dhr Roggeveen,maar treft een meester(s) aan in deze gemeente o.a. de griffier die toch niet zo van deze democratische wet gecharmeerd zijn.
  Ben dan ook bang,dat hij de griffier weer zwaar wegende bezwaren vindt,om de gedachte van de wet WOB te kunnen gaan ondermijnen.
  Heeft hij al zo vaak toegepast,hij houdt daar niet zo van.
  Tenzij deze burgemeester het wel toepasselijk vindt om de gedachte van wet uit te voeren.

  • gelukkig wel en zijn er nog steeds mensen in de gemeente DH die zich in tegenstelling tot jou niet als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden,….

 2. Ik denk dat men zich er ondertussen maar gewoon bij moet neerleggen dat dit plan er gaat komen zonder enige considerans van de bezwaren van de bewoners in Den Helder, zelfs de zorgen van de bereikbaarheid voor oudere worden nog niet duidelijk meegenomen of meegewogen in deze beslissing. Dit kan twee kanten op gaan; of het gemeentehuis komt er gewoon volgens plan, of er word hier een overdreven budget voor uitgetrokken om vervolgens op het laatste moment, na vele kosten, het plan toch in het water te zien vallen.

 3. geweldig idee om het stadhuis daar te gaan vestigen Genoeg parkeergelegenheid , goede toegang reuring en om 5 uur gezellig zo de kroeg in Waar vind hje dat In nederland.

 4. Waarom moet een dorp een stadhuis, als in Huisduinen al een mooi dorpshuis staat?

 5. Waarom denken wij dat we als inwoners inspraak hebben? Stap van de roze wolk af want je bent maar eens per 4 jaar in beeld….als kiezer!

 6. Wat had het toch mooi geweest als in 2010 begonnen was met het stadhuis op de station locatie, Had met alle uitgaven die nu zijn gedaan (niet doorgaan van renovatie, etc.).het een stuk goedkoper geweest. 🙁

Comments are closed.