Woning gesloten na vondst hennepplantage

3

Den Helder – In een woning in de Visbuurt is vorige week een zeer grote hoeveelheid hennep aangetroffen. Burgemeester Jeroen Nobel heeft de woning voor de duur van drie maanden gesloten. De bewoners noch anderen mogen de woning dan in.

In de woning is een hennepkwekerij met ruim vijfhonderd hennepplanten en 236 stekken gevonden, plus apparatuur om hennepplanten te kweken. Ook bleek dat met de meterkast was geknoeid en de elektriciteitsvoorziening op een gevaarlijke en onprofessionele wijze was uitgebreid. Daardoor was er niet alleen een grote kans op brand, maar ook gevaar voor elektrocutie.

Aan de huurder en eigenaar van de woning is meegedeeld dat de woning drie maanden niet betreden mag worden. Op grond van het Damoclesbeleid is de burgemeester bevoegd de woning te sluiten. Hij geeft hiermee uitvoering aan het hiervoor vastgestelde beleid.

Prioriteit
Burgemeester Jeroen Nobel: “De situatie was zeer brandgevaarlijk. Daarom is vorige week direct opdracht gegeven voor ontmanteling. Samen met de politie geven we veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad, denk aan geweld, inbraken en overvallen.”

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

3 REACTIES

  1. wordt hier achter in de straat elke dag en zeker s’avonds nog altijd zwaar vuurwerk afgestoken, en in de Fregatstraat als gekken gereden. wanneer wordt hier eens gecontroleerd? zet een dag een onopvallende auto neer, lopen jullie wel binnen. er zal eerst een kind onder een auto moeten komen voor de politie wat doet. is al zovaak Geklaagd.

  2. Merkwaardig het henneppand veroorzaakte vaak stankoverlast. Waarom is er bij de eerste of tweede keer stankoverlast niet gelijk ingegrepen? Blijkbaar accepteert de burgemeester en de politie dat een brandgevaarlijk pand gewoon nog een poosje mag blijven functioneren als hennepkwekerij. Het is toch algemeen bekend dat er gerommeld wordt met de stroom en dat daardoor brandgevaar ontstaat. Heel vreemd zo’n late ontruiming in een woonwijk.

  3. Beste peter reenders het huis is vijf huizen bij mij vandaan en wij hebben nooit een klacht gehoord van Niemand bij de Stichting Wijkbelang heel vreemd. Maar de dingen waar ook wij op kunnen letten zijn ons nu ook bekend en onze mensen zullen daar op moeten gaan letten. Ik ben al de hele dag op zoek naar de eigenaar om hem morgen eens te gaan bezoeken en dan kom je uit in Dirkshorn.Uit Heel noord Holland kopen ze hier huizen en hoe zou dat komen.Als je ze aanspreekt op slecht onderhoud geven ze een grote bek en waar bemoei jij of jullie je mee.Voorheen zat er een juist persoon op handhaving en werd er direct actie ondernomen nu mogen we blij zijn als er ooit gekeken gaat worden. Met dit slappe beleid keert alles van je af en zal de toevoer van deze personen die het niet zo nouw nemmen al meer toe nemen.Het word tijd dat visbuurt bewoners de wijk weer terug nemen en de joge generatie weer hier een huis kopen. En dat spul wat hier niet vandaan komt je weet het pek en veren is manier die altijd heeft gewerkt. Wij hebben zelf een paar goede ondernemers die iets moois neer zetten waar de wijk van opknapt daar moeten we naar toe.

Comments are closed.