Aandachtspunten bij het verkoopklaar maken van een huis

0

Op de verkoop van je huis wil je natuurlijk zo veel mogelijk overhouden. Het is daarom voor de verkoop belangrijk om je woning verkoopklaar te maken. Je wilt tenslotte wel een goede indruk maken op foto’s en tijdens bezichtigingen. Ben je benieuwd waar je aan moet denken als je je huis verkoopklaar maakt? Hieronder vind je vier aandachtspunten.

Felle en donkere kleuren hebben twee belangrijke nadelen. Ze laten de ruimte namelijk kleiner lijken en zijn bovendien erg persoonlijk. Terwijl jij felroze misschien wel prachtig vindt, schrikt het iemand anders misschien wel af. Bedenk dus voordat je een schilder hebt gezocht na, of je het uurloon van een schilder waard vindt. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een kwast te pakken. Hoe dan ook is je woning hierna klaar om direct een perfecte eerste indruk te geven.

Ruim goed op
Voordat je foto’s maakt en bezoekers ontvangt is goed opruimen een must. Door een overdaad aan spullen lijkt je huis namelijk kleiner en voller. Bovendien zijn persoonlijke spullen zoals foto’s, speelgoed en verzamelingen afleidend. Want wederom: wat jij gezellig vindt, vindt iemand anders misschien juist te rommelig en chaotisch. Kies liever voor wat neutrale accessoires, en houd je huis verder zo rustig en opgeruimd mogelijk. Zo kunnen mensen zich eerder inbeelden hoe zij de woning zouden inrichten.

Voordat je je huis in de verkoop zet, is het verstandig om met een kritische blik een rondje door je huis te lopen. Is er veel achterstallig onderhoud of zijn er minder mooie dingen die erg in het oog springen? Overweeg dan om deze op te knappen. Je huis een kleine make-over geven, is een investering, maar wel eentje waarmee je de waarde van je huis laat stijgen én sneller door verkoopt.

Finishing touch
Tot slot is de styling van je huis erg belangrijk. Maak het bed op, zorg dat je huis er neutraal maar wel gezellig uitziet en plaats wat planten in huis. Planten zorgen er namelijk voor dat mensen zich eerder op hun gemak voelen. Daarnaast speel je slim in op de geur in je woning, door bijvoorbeeld een appeltaart te bakken. Ook is het ook verstandig om je woning vooraf goed door te laten luchten, zodat de bezoekers in een frisse woning komen.