Flitspalen Julianadorp elk goed voor ruim 100.000 euro

3

Den Helder – Ruim 5.700 boetes zijn vorig jaar uitgedeeld, dankzij de twee flitspalen op de route tussen Den Helder en Julianadorp. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De palen leveren elk meer dan 100.000 euro per jaar op.

Toch lijken bestuurders te hebben geleerd van hun fouten, want dit zijn het er wel zo’n 1.000 minder in vergelijking met het jaar ervoor. Toen werd er nog zo’n 6.600 keer geflitst, in 2017 was dit met 5.000 uitgekeerde boetes juist weer veel lager.

Het valt op dat de zuidelijkste flitspaal op de Langevliet in Julianadorp veel vaker flitst, dan die aan de Nieuweweg in Den Helder. Het scheelt een kleine 1.000 verkeersboetes.
Trajectcontrole

De flitspalen zijn nog altijd de enige twee in de Kop van Noord-Holland. Vorig jaar zou er een trajectcontrole worden ingesteld op de N9 tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug, maar dat is nog altijd niet uitgevoerd.

3 REACTIES

  1. ik weet nog wel een aantal wegen in de gemeente waar ze deze palen mogen neerzetten en waar deze ook een gigantisch bedrag voor de staatskas kunnen innen…..

  2. Kunnen ze een paleis met gouden torens bouwen als gemeentehuis…………………………….

    • En… Dat gaat niet door Roan, als we er met zijn allen voor gaanzorgen , dat we niet meer te hard rijden, dan valt er niets meer te flitsen.

Comments are closed.