Geen geschikte kandidaten, Nobel langer waarnemend burgemeester

13

Den Helder – Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Den Helder heeft de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voortijdig stop te zetten. De minister heeft aan de commissaris laten weten dat hij heeft besloten met het verzoek in te stemmen.

Gelet op het beperkt aantal benoembare kandidaten ontbrak het vertrouwen en draagvlak in de vertrouwenscommissie om tot een gedragen voordracht van twee kandidaten te komen. De start van de nieuwe procedure voor de benoeming van een burgemeester is in het najaar van 2020 voorzien. Er volgt dan een hernieuwde openstelling van de vacature waarvoor de gemeente een nieuwe profielschets zal opstellen.

De commissaris van de Koning heeft in overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad besloten om de huidige waarnemend burgemeester, de heer J.J. Nobel, als waarnemend burgemeester te laten aanblijven.

13 REACTIES

 1. En uiteindelijk gaat de gemeenteraad Nobel vragen om te solliciteren, want die wil maar wat graag, gezien de frequentie en de gretigheid waarmee hij zich als burgemeester presenteert tijdens persfotomomenten. Ik moet me wel heel erg vergissen als dit niet aan de orde is. Leer mij die magistraten kennen…

 2. De nieuwe profielschets zal meer op het lijf van Jeroen Nobel worden geschreven…., let maar op!

 3. Het soort waarmee je omgaat wordt je mee besmet. Kans is groot dat Nobel zichzelf al binnen de ‘club’ heeft aangepast. Kan me niet voorstellen dat je burgervader wil worden van deze nogal bijzondere stad… uchh

 4. Nou….
  PVV was toch de grootste partij?
  Gaat het in ieder geval wel worden gezien onze pizzabakker vol gebakken lucht blijkt te zitten
  Den Helder in een voortrekkers tol , de eerste PVV burgemeester van het land!
  Of anders Marinus? Lol

 5. Tja de te benoemen burgervader moet natuurlijk wél in het straatje passen he? Hoe Nobel dat de beste man nog even aan wil blijven..ahum

 6. De nieuwe Burgemeester m moet kneedbaar zijn , naar de grollen en grillen van het overige gemeentebestuur. Hij/zij , moet vooral niet proberen om de machinist van de rijdende trein te worden.

 7. Gezien de commentaren van de meeste azijn pissers hier die het altijd beter weten dan de rest van de bevolking : waarom solliciteren jullie zelf niet naar deze baan.
  Jullie schrijven constant hoe het moet dus ik zou zeggen :solliciteren !
  Of hebben jullie misschien toch niet genoeg geestelijke ontwikkeling doorgemaakt ?

 8. Ach ach ach snap werkelijk niet dat sommige mensen nog in Den Helder wonen, wat een stel azijn pissers, ga het dan zelf doen! Zeikerig prut volk! Altijd maar dat gezeik op de politiek, steek dan zelf is je poten uit. Den Helder is de afgelopen 20 jaar vreselijk goed opgeknapt, het heeft er in jaren niet zo goed bijgestaan en enkel omdat ze niet naar jouw input willen luisteren is het prut? Je lijkt wel een klein kind, kijk is naar het grote plaatje!

  • We kunnen net zo goed Seegers burgervader maken
   Hij maakt toch al jaren de dienst uit in dh

 9. Mensen willen gewoon inspraak, dan kan je wel een grote mond geven en op mensen neerkijken. Maar wat is er nu mis met inspraak? Dat enkele mensen alles bepalen is niet wenselijk.

Comments are closed.