Hoe snel is het internet in Den Helder?

0

Tegenwoordig wordt het internet alleen maar sneller, terwijl de stabiliteit ook steeds beter wordt. Dit is natuurlijk hartstikke positief en gunstig voor de gebruikers. Wij kunnen namelijk dit snelle internet gebruiken waardoor wij nog sneller kunnen browsen op het world wide web. Overigens kun je de verbinding logischerwijs ook gebruiken voor het doeleinden, zoals het kijken van je favoriete serie op Netflix of het downloaden van een nieuwe game.

Om te kijken hoe snel het internet is in jouw huis in Den Helder kun je een speedtest doen. Hiermee kun je binnen een aantal seconden precies weten wat de internetsnelheid op jouw adres is. Dit zou natuurlijk moeten overeenkomen met de snelheid van het abonnement dat je hebt afgesloten, maar dit is niet altijd het geval. Dit zul je met name ondervinden als je een DSL verbinding hebt. Bij andere soorten aansluiting zal dit minder snel voorkomen.

Zo wordt al wel duidelijk dat het type verbinding dat je gebruikt voor het internet effect heeft op de snelheid. Bij een DSL aansluiting, of dit nou ADSL of VDSL is, kun je namelijk een maximale downloadsnelheid van 200 Mb/s hebben. Bij de andere soorten is dit juist een stuk hoger, alhoewel dit niet helemaal klopt. Als je mobiel internet gebruikt dan kan de maximum namelijk maar 150 Mb/s zijn. Bij een kabelaansluiting zou het wel hoger kunnen zijn, de maximale downloadsnelheid is dan ook 600 Mb/s. Glasvezel kan de hoogste snelheid hebben, hierbij is het maximum is 1 Gb/s.

Als je de speedtest wilt uitvoeren om te kijken hoe snel jouw internet is dan is het verstandig om dit een paar keer te doen. Zo kun je controleren of de snelheid constant is of juist varieert. Je zou dit onder meer kunnen checken door in totaal vijf testen uit te voeren. Deze testjes doe je telkens op een ander tijdstip verdeeld over een hele dag. Zodoende kun je controleren of het gemiddeld aantal Mb/s klopt met de snelheid van je abonnement. Over het algemeen zal dit het geval zijn, maar in sommige zaken kan het helaas wat minder zijn.