Meghan wint voorronde voorleeswedstrijd

0

Den Helder – De 11-jarige Meghan Pronk uit groep 8 van De Rank heeft de Helderse voorronde van de voorleeswedstrijd gewonnen. Een deskundige jury bestaande uit Leontine Reitsma, Karin Doves en burgemeester Jeroen Nobel had de lastige taak om de voorleesprestaties van de negen deelnemers te beoordelen.

Uiteindelijk won Meghan met een spannend fragment uit “De clan van de Rode Vos” uit de serie De Grijze Jager. De jury vond dat ze prachtig kon voorlezen en het publiek helemaal meevoerde in het verhaal. De Helderse winnares gaat door naar de regionale voorronde op 14 maart in bibliotheek Tuitjenhorn.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen, die samen met de bibliotheken wordt uitgevoerd. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.