Onze Jongens in Miami

0

Regisseur Johan Nijenhuis grossiert in platina films; het is hem gelukt om platina te behalen met maar liefst vijf films. Dat betekent dat er 400.000 bezoekers naar de bioscoop komen om een film te zien. De sleutel van dit succes is de luchtige romkom, die meestal in voorpremière gaat tijdens de Ladies Night. De uitverkochte voorstellingen en de mond-tot-mondreclame van de enthousiaste dames doen de PR. Het is dus niet zo gek dat Nijenhuis dit succes op dezelfde manier voortzet.

Enkele jaren terug maakten we kennis met de maatjes Jorrit (Bakkum) en Bas (Fischer), die een carrièremove maakten; hun bouwbedrijf ging aan de kant en ze gingen met strippen hun geld verdienen. Het gaat inmiddels wederom bergafwaarts met het klusbedrijf en als de belastingschuld een beetje behendig is weggewerkt wil Bas het anders doen. Hij oppert het idee om The American Dream na te jagen en in Miami al strippend de kost te verdienen.

Als zoontje Gijs (Hinzen) bij zijn moeder Sammy (Vogel) gaat wonen is Jorrit om en vertrekken de golddiggers naar de Sunshine State. Ze huren een bouwval op een A-locatie en gaan aan de slag om er een nachtclub van te maken. Thijs (Westendorp) en Boris (Mohammed) komen over uit Nederland en sluiten zich bij hen aan om ervoor te zorgen dat het ‘een gillend succes gaat worden’. Er is veel werk aan de winkel in de bouwval, daarnaast moeten ze bekendheid aan hun bedrijf geven en ook aan een goede act werken. Het is niet zomaar ‘showtime’, de concurrentie is groot.

Gekonkel
Ene Lola (Van de Wijdeven), een meisje uit Spijkenisse, geeft wat advies en dan dreigt Jorrit zijn verstand te verliezen. Er komt wat zakelijk gekonkel, de andere mannen denken elders beter te verdienen en alsof het niet op kan is de kleine Gijs weggelopen bij zijn moeder en in het vliegtuig naar Miami gestapt. Dit lijkt helemaal nooit meer goed te komen, ook omdat de huurbaas zijn centen wil zien.

Onze Jongens in Miami geeft de geïnteresseerde bezoeksters precies wat zij verlangen. Een simpel verhaal, ook een kenmerk van een romkom, en veel zon met sexy dansmoves. Er zitten vrij veel muzikale acts in de film en choreograaf Vincent Vianen weet hier wel wat moois van te maken. Ook het onhandige gedoe van Bas past in het plaatje en zorgt voor hier en daar een hilarisch moment.

Hinzen
De mannen en zeker Eva van de Wijdeven zitten wat betreft hun dansmoves goed in het ritme, maar wie in deze film absoluut de show steelt is de 13-jarige Matheu Hinzen. In de eerste film “Onze Jongens” speelde hij ook al zoon Gijs en deze film is hij weer van de partij. De jonge acteur is grappig cynisch en ontwapenend in zijn prima gespeelde rol. Dat geeft zeker wat extra sjeu aan de film.

Een film voor een bepaald publiek, je moet ervan houden. En dat doen veel jongere en oudere meisjes, dus het zal best wel weer eens platina kunnen worden voor Johan Nijenhuis. Die heeft aangegeven een derde deel niet uit te sluiten, Jim Bakkum kan zijn sportschool abonnement dus even aanhouden om zijn sixpack in stand te houden!

Regie: Johan Nijenhuis
Met: Jim Bakkum, Martijn Fischer, Eva van de Wijdeven, Juvat Westendorp, Malik Mohammed, Matheu Hinzen, Sanne Vogel, Jason Cerda
Kijkwijzer: 12 jaar