Opruimactie Balgzand

2

Den Helder – Landschap Noord-Holland organiseert, samen met de Waddenvereniging, op zaterdag 7 maart de jaarlijkse opruimactie op Balgzand. De starttijd van de actie is om 8.30 uur.

Balgzand is een belangrijke rust- en broedplaats voor vogels. Er spoelt vanaf zee veel plastic en andere rommel tussen de begroeiing van de schorren. Touwtjes, ballonnen of plasticzakken kunnen gevaarlijk zijn voor de broedende vogels. Ze raken er in verstrikt of zien het aan voor eten. Soms worden er ook grote stukken afval gevonden, zoals een complete plastic autobumper. Met het voorjaar in aantocht wil Landschap Noord-Holland dit gebied graag klaarmaken voor de komst van de broedvogels. In totaal moet er meer dan vijf kilometer dijk en schor opgeruimd worden.

Tussen de middag wordt gezorgd voor warme soep en brood, gesponsord door Snookercentrum Den Helder. GP Groot zorgt traditiegetrouw voor een grote afvalcontainer. Iedereen die geïnteresseerd is mee te helpen, is van harte welkom.

2 REACTIES

  1. Zodra je aan het eind van die vijf kilometer opruimt, ligt er aan het begin weer troep.
    Blijft vechten tegen de bierkaai.

Comments are closed.