Ouderenbond PCOB helpt met belastingaangifte

0

Den Helder – De aangifte voor de inkomstenbelasting over 2019 moet de komende maanden weer ingevuld worden. Wie hier tegenop ziet of niet weet hoe dit moet, kan terecht bij de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Den Helder.

Omdat alles nu met de computer gaat, komt een HUBA (hulp belastingzaken) bij aan huis om samen de aangifte te doen. “Sinds 2004 helpen wij als ouderenbond onze leden hiermee”, vertelt Han Ellermeijer. “Wij doen dit door bij de mensen thuis te komen en in alle rust het formulier via de laptop in te vullen en dan digitaal te versturen. Voor mensen met alleen AOW en een heel klein pensioen is het doen van aangifte ook van belang als er ziektekosten zijn.”

“Onze belastinghulpen vullen niet alleen de aangifte in, maar bekijken samen met de klant ook de huurtoeslag en de zorgtoeslag voor 2019 en 2020, zodat ze niet bang hoeven te zijn dat er geld van de toeslagen terugbetaald moet worden.” Nu voor 2020 de grenzen voor huurtoeslag zijn veranderd, is het mogelijk dat iemand voor 2020 voor het eerst huurtoeslag kan aanvragen.

Lid worden
Alle HUBA’s (belastinghulpen) van de Ouderenbond PCOB zijn weer bijgeschoold en zijn bekend met de materie. Er is maar een voorwaarde: wie gebruik wil maken van de hulp moet lid zijn van de PCOB of dat worden. De contributie bedraagt 30 euro per jaar. De belastinghulp vraagt voor deze belastingservice aan haar leden slechts tien euro ‘voorrijkosten’.

Interesse? Vragen? Bel met Han Ellermeijer via tel. 633618.