Politie kort: heling, mes op school, diefstal

0

Den Helder – De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van heling. Het tweetal kwam in beeld toen een koper ontdekte dat de zojuist aangeschafte compressor gestolen was. Hij informeerde de politie en die ging op onderzoek uit. In de loods van de twee verdachten, 39 en 48 jaar oud, stonden nog meer gestolen producten.

Vrijdag kwam er een melding dat een 14-jarige rondliep op school met een mes. “Ter plaatse hebben wij de 14-jarige aangehouden, hij had het mes al weggegooid. Een dag eerder had hij ruzie op school gehad en daar hij bang was dat er weer ruzie zou komen had hij een mes meegenomen. Het mes is in beslag genomen”, zo laat de politie weten.

Een 83-jarige vrouw bleek een diefstal te hebben gepleegd in een winkel in het centrum. Uit beelden was gebleken dat zij een goed wegpakte en dit in haar tas deed. Gezien de geestelijk toestand (licht dementerend) van de vrouw besloot de medewerker van de winkel om geen aangifte te doen. De politie heeft contact gezocht met de familie van de vrouw en haar aan hen overgedragen. De vrouw is niet aangehouden, maar kreeg wel een ontzegging om in de winkel te komen.