Storm raast over Den Helder, schade aan daken, trailer omver (update)

4

Den Helder – De eerste stevige storm van 2020 trekt zondag over het land. In Den Helder viel de schade en overlast in eerste instantie nog mee, maar later op de dag kwamen toch wat grotere meldingen.

Bijvoorbeeld een trailer van de firma Beers, die op Kooypunt omver werd geblazen.

De Teso stopte om 12.00 uur tijdelijk de veerdienst tussen Den Helder en Texel. Om 19.30 uur is de dienst weer hervat. De eerste meldingen van stormschade kwamen in Den Helder vanaf de Koperslagersweg (dak van bedrijfsverzamelgebouw). “De noordkant ligt er helemaal af”, laat de beheerder van het gebouw weten aan NH Nieuws. Ook schade aan het Pieter Mulderplantsoen, waar een zonnepaneel van het dak van een woning waaide en bij de buurman in de tuin belandde.

Carnavalsvereniging De Krabbetukkers maakte gebruik van de weersomstandigheden om via Facebook hun volgers nog maar eens te wijzen op de toepasselijke bijnaam van Den Helder in deze carnavalsperiode: Waaienburg. “WELKOM. IN. WAAIENBURG. De carnavalshoofdstad van boven de rivieren”, aldus de Krabbetukkers. Het dak van Huis ter Duin bleek ook niet geheel bestand tegen de wind. Bekende Nieuwedieper Bert de Groot plaatste op Facebook een foto van de schade. Verder tal van kleine schades, zoals bij het Ravelijncenter een omgewaaid reclamebord en in de Boatex rond 13.00 uur een omgewaaide boom.

4 REACTIES

  1. Met dank aan alle (sociale)media van tegenwoordig.Beetje wind en je wordt meteen bang gemaakt door de overheid (code oranje !! )oei oei gevaar ,jullie kunnen zelf niet meer denken ! Betutteling door de overheid.
    Vervolgens gaan de stakkers,aandachtsgeilen,sensatiezoekersen en andere halve zolen elkaar nog ff gek maken via het fenomeen :”fake book” en de gevaarlijke superstorm is geboren.
    Sneu ,waar moet dat heen……………………

  2. Je kan merken dat Den Helder dit soort stormen wel gewend is, dit is standaard herfst weer hier aan de kust. Met minimale schade, vaak veroorzaakt door objecten die al meerdere stormen net op het nippertje hebben overleeft. De rest van Nederland had er blijkbaar meer last van maar ik heb weinig gemerkt van “Ciara”.

Comments are closed.