Voorjaarsvakantie in De Helderse Vallei

0

Den Helder – Binnenkort is het voorjaarsvakantie. Voor kinderen de gelegenheid even een weekje te doen waar ze zin in hebben. De Helderse Vallei is alle dagen open en in de natuur eromheen is altijd iets te beleven.

Wie in de vakantie vroeg wakker wordt kan dinsdag 18 februari of donderdag 20 februari, al voordat De Helderse Vallei open gaat, de dierverzorgers meehelpen met hun werk. De dieren krijgen te eten en alle dieren mogen naar buiten. Aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda (vergeet niet laarzen en overall aan te trekken!).

Dagelijks kunnen bezoekers zich vermaken met diverse speurtochten in en om het duurzaamheidscentrum. Kom bijvoorbeeld het vossenspoor volgen, doe de vloerspeurtocht in het centrum of ga speuren op de kinderboerderij. Meer informatie is ter plekke te verkrijgen bij de balie.

Gierzwaluwen
Voor iedereen vanaf 15 jaar organiseert de KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder op zaterdag 22 februari een lezing over gierzwaluwen bij De Helderse Vallei. Veel verschillende aspecten van deze geheimzinnige vogel komen tijdens de boeiende lezing van zwaluwkenner Hein Verkade aan bod.

Natuurlijk is zelf lekker de natuur intrekken ook heel prettig. Rondom De Helderse Vallei is recreatiegebied Mariëndal te vinden, maar ook het bos de Donkere Duinen en natuurlijk de duinen en het strand. Ontdek of de eerste tekenen van de lente al zichtbaar worden!

Kijk op www.deheldersevallei.nl voor meer informatie over de kosten van en het aanmelden voor deelname aan deze activiteiten.