Ziggo stopt in Den Helder met analoge televisie

15

Den Helder – De regio Noord-Holland maakt in de nacht van maandag 23 maart op dinsdag 24 maart de overstap van analoge naar volledig digitale televisie. Vorig jaar februari hebben de andere steden in Noord Holland; Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam de digitale overstap al gemaakt. Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.

De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland en Gelderland. Voor de regio’s Nijmegen, Tiel en Ermelo gebeurt dit op 25 februari a.s. en voor de regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen op dinsdag 10 maart a.s. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

Veranderingen
“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is nog minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo-klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Voor meer inzichten en uitleg over dit project: Schakel mee: over een jaar is alles digitaal.

Ter info: de uitschakeling van FM radio via de kabel is in deze regio voorlopig nog niet aan de orde, zo benadrukt Ziggo.

15 REACTIES

 1. Heeft ziggo niet de plicht om de publieke omroepen door te blijven geven gratis want betaald door ons?

 2. Dat dacht ik eigenlijk ook. De publieke – en regionale zenders worden betaald met belasting geld.

 3. Zover ik weet betaal je bij Ziggo voor de kabelaansluiting en niet voor de publieke zenders. Als je alleen NPO wil kijken heb je aan een DVB-T2 ontvanger nodig (opvolger Digitenne). Zo zal ook de FM radio verdwijnen en zal je een DAB-radio nodig hebben.

  • dus omdat ziggo de boel omzet mag ik voor de kosten opdraaien voor nieuwe ontvangers?

 4. Volgens mij is de tijd van programmaraden gelukkig voorbij. Er is voor iedereen voldoende aanbod. Ik hoop alleen nog dat we en keer per zender kunnen abonneren in plaats van bundels. Welkom digitale tv!

  • digitale tv is er al tijden voor een ieder die dit wil, waar ik me enorm aan erger is dat dit de analoog kijker die hier niet op zit te wachten gewoon door de strot geduwd wordt

 5. Er kijken nog steeds mensen (tv) reclame? Goh, wat heerlijk retro. R.B. kijkt zelfs nog analoog, geloof bijna niet dat R.B. ook geen digitale hersenspoel ontvanger heeft staan. Want wat is er nou lekkerder dan heerlijk wegdromen bij een realiteits serie of een tampax reclame na een dag negatieve reacties plaatsen op dha

   • Ahh dat verklaart die frustraties. Hij kan alleen op internet als zijn vader of moeder niet aan het bellen zijn. Hmm, ik stel voor om een collecte te houden, dan kunnen we een videorecorder voor R.B. kopen en kan hij een aflevering opnemen van het klokhuis en de doordraaiende wereld.

    • Die frustraties ken ik. Was je al 3 uur aan het downloaden voor dat ene Pamela Anderson plaatje en moeders wou bellen. “Mam, nog 10 minuutjes! Ik zit al op 85%”….. 20 minuten later was moeders geduld op en was het *klik* verbinding verbroken en zat je met een onbruikbaar bestandje.

 6. Begrijp best dat het voor een aantal vaak oudere bij het oude vertrouwde willen blijven maar
  Net zo als de inductor en kiesschijf telefoon is dit gewoon niet tegen te houden.

  • het verschil is wel dat ik met een kiesschijf telefoon nog steeds kan bellen over de bestaande net in tegenstelling tot de TV en de radio dat dus m’n oude spullen onbruikbaar worden en ik door besluiten van anderen voor een hoop geld mag investeren in dingen die ik helemaal niet nodig heb of zelfs zou willen.omdat ik wel tevreden ben met wat ik heb

   • Ik vind het verschrikkelijk voor je r.b. Die eerste wereld problemen zijn ook zo heftig, misschien kun je bij de buren tv gaan kijken. Dat gebeurde vroeger ook veel, gezellig joh. Kom je ook nog eens bij je ouders uit de kelderkamer vandaan en een beetje onder de mensen. Wat heet, misschien vind je er de liefde van je leven en kun je de negativiteit door je gedwongen celibaat ook achter je laten. Een mens mag altijd hopen

Comments are closed.