Zo bespaar je op je uitgaven

0

Wat de beste manier is om meer geld over te houden aan het einde van de maand? Dat is natuurlijk door te besparen. Dat besparen niet moeilijk hoeft te zijn, bewijzen de volgende vier praktische tips.

Bespaar op elektriciteit

Op elektriciteit besparen is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het klimaat. Maak bijvoorbeeld gebruik van LED-lampen, schakel apparaten altijd uit (haal ook de stekkers uit het stopcontact) en vermijd het gebruik van energieslurpende apparaten. Zo is een airco een voorbeeld van een apparaat die makkelijk te vervangen is voor andere opties. Investeer bijvoorbeeld in zonwering, zoals een zonnescherm of zonnescreen. Zo houd je de warmte buiten én betaal je minder energiekosten.

Bespaar op boodschappen

Door slim boodschappen te doen bespaar je makkelijk veel geld. Doe bijvoorbeeld nooit de boodschappen op een lege maag en maak van te voren een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je te veel onnodige etenswaren koopt. Daarnaast is het huismerk vaak goedkoper en bespaar je extra door op aanbiedingen te letten. Lang houdbare producten koop je bij een goede actie dan ook meteen groots in. Bekijk daarom alle folders en ga eventueel naar verschillende supermarkten om altijd van de beste acties te profiteren.

Bespaar op grote aankopen

Op grote aankopen, zoals een televisie of koelkast, bespaar je door prijzen te vergelijken. Ga langs bij verschillende winkels en bekijk ook online alle prijzen. Door goed te speuren, bespaar je al snel tientallen euro’s. Natuurlijk is het ook slim om aanbiedingen af te wachten en soms te kiezen voor een iets ouder model. Daarnaast is het in sommige gevallen een verstandige optie om producten tweedehands te kopen of te lenen van familieleden en vrienden.

Bespaar op vaste lasten

Elke maand gaat er veel te veel geld op aan vaste lasten. Zet al je vaste lasten dus eens op een rijtje. Misschien heb je wel een abonnement lopen bij een sportschool waar je nooit meer heen gaat of kan de telefoonrekening drastisch omlaag. Bekijk ook je verzekeringen eens kritisch. Wellicht ben je voor sommige zaken wel dubbel verzekerd of zijn sommige verzekeringen overbodig. Vergeet tot slot niet om je vaste lasten online te vergelijken. Soms bespaar je veel geld door te veranderen van verzekeraar of energieleverancier.