Aantal officiële coronapatiënten in Den Helder nog op 3

25

Regio – Het aantal mensen in de Kop van Noord-Holland dat is besmet met het coronavirus is de afgelopen dagen gestegen, zo blijkt uit de cijfers van het RIVM. Den Helder en Texel telde zaterdagmiddag elk drie inwoners die positief zijn getest op het virus. In Hollands Kroon is het aantal gestegen naar zes en Schagen telt inmiddels zeven besmettingen.

Op de site van het RIVM is precies te zien hoeveel besmettingen er zijn per gemeente.

In heel Nederland staat de teller van het aantal positief geteste personen op 3631, maar aangezien de meeste mensen niet worden getest ligt het daadwerkelijke cijfer vermoedelijk fors hoger.

25 REACTIES

 1. Grote onzin ,er zijn vele mensen in onze stad ziek.Alleen als je halfdood wordt opgenomen wordt iemand getest.Zo lijkt alles onder controle en veroorzaken we geen paniek.
  Wederom worden we voorgelogen.Het is reeds kwart over 12 !!

  • het mes snijdt aan twee kanten, je kunt je ook afvragen waarom er vele mensen in onze stad ziek zouden zijn, het gros van de bevolking houd zich niet aan de gestelde regeltjes en adviezen en geven zo het virus vrolijk door, zo komt het nooit onder controle en ligt de helft van de bevolking straks in het ziekenhuis

 2. Helemaal mee eens,als je ziet hoe ze zich gedragen in de winkel bij de kassa,bouwmarkt en in het park dan zit er bij de meesten toch een steekje los.Of ze zijn heel egoistisch ,in tijden als deze is het helaas bij een aantal mensen:ieder voor zich en god voor ons allen…………………………………………..

  • Doktoren uit alle richtingen roepen álle mensen op om thuis te blijven!! Doe dat dan ook! Ga niet wandelen voor je lol! En houdt je aan de gegeven richtlijnen! 1,5 mtr uit elkaar, handen wassen, niezen in de elleboog etc

   • de mensen zijn of simpel of egoïstisch maar het verzoek om binnen te blijven wordt totaal genegeerd, van mij mag er een verordening komen en het leger op straat om te handhaven

 3. ad.nl/binnenland/groepen-artsen-plaatsen-indrukwekkende-oproepen-blijven-jullie-binnen-voor-ons~a6ef7e73/168676247/

 4. Mensen zijn massaal aan het sporten en shoppen, zonder rekening te houden met de windrichting. De nevel en lichaamssappen uit hun lichaam gaan tientallen meters ver met de windrichting mee. Voortdurend besproeien ze onschuldige, ook vaak kwetsbare mensen, die niet snel weg kunnen komen om buiten het besmettingsgebied uit de windzijde te komen. Wielrenners en wandelaars die massaal in groepen gaan sporten besmetten elkaar ook, er geen rekening mee houdende dat een wandelaar niet weg kan vluchten voor deze aanstormende sporters. Er is zelfs een fietser in Julianadorp, die over het fietspad met een snelheid van zeker 60km. per uur voorbijraast. Je ziet ze gewoon niet aankomen.
  Dan de vele vakantiegangers die nu al aanwezig zijn, overal in de weg lopen en net doen of er niets aan de hand is moeten ook verbannen worden in deze tijd. De jeugd die vrij zijn van school, die nu meer buiten komen dan normaal het geval is hebben geen enkel besef wat er gaande is in de wereld. Dan nog niet te spreken over de overige mensen die vrij zijn. Iedereen doet net of het vakantietijd is, en feesten er lustig op los. Ze komen massaal bij elkaar op visite. Wat een echoïstische en waardeloze individuen van deze maatschappij zijn die achterlijke dwazen. Als ze denken dat het vakantie is, dan zouden de schoolvakanties en vakantiedagen moeten komen te vervallen. Bij een veiligere wereld waarbij ze weer naar school kunnen en weer aan het werk moeten, zou deze vrije tijd ingehaald moeten worden. Het kan niet zo zijn dat deze dwazen dik kunnen profiteren en de economie naar de knoppen kunnen maken. Je bent nu vrij en kan nu uitrusten, en daarna tot volgend jaar hard aan de slag zonder nog een keer een extra vakantie.
  Indien je de wanhoop van de artsen en verplegend personeel over de hele wereld in hun ogen ziet, en de vraag of ze na deze catastrofe hun werk nog kunnen voortzetten omdat ze stuk voor stuk ernstige trauma’s hebben opgelopen, ben je in mijn ogen een moordenaar als je gewoon blijft door feesten. Wij moeten straks de zorgkosten dragen wat de dwazen van de maatschapppij de goede luisterende mensen aandoen.
  Er is maar 1 methode die het virus kan remmen/vertragen; alles op slot, keihard handhaven met het leger in de straten en bij overtredingen zeer hoge boetes en gevangenisstraffen opleggen.
  MENSEN STIKKEN VAN DIT VIRUS, wat met geen pen te beschrijven is hoe er geleden wordt eer ze sterven.
  Degene die toch hun eigen gang gaan zal het wel niet overkomen, maar de onschuldige voorzichtige mensen wel. Dat verdient naar mijn mening een hoge straf.

  • ik zie net een getinte medemens ongegeneerd zonder blikken of blozen uit het autoraam kwatten, moeilijk hoor rekening houden met anderen, er zou maar net iemand op de fiets langsrijden en de volle laag coronavirusbacterien over zich heen krijgen

   • meteen afschieten zou ik zeggen ,net als die smerige wielrenners en hardlopers die lopen te kwatten
    als je zo weinig respect toont voor de gezondheid van je medemens……………

    • ja van mij mag dat ook, wat een aso’s zijn er toch, dat zie je nu erger dan in het alledaagse leven

   • Peter, waarom de toevoeging getinte medemens, alsof blank trash dat niet zou kunnen doen. Misschien is hetgeen jij schrijft nog misselijkmakender dan wat je hebt waargenomen.

    • de toevoeging is omdat het zo was als het blank trash met een Duits kenteken betrof had ik dat er ook bijgezet, of mag dat ook al niet meer in deze politiek correct doorgeslagen wereld?

     • Beiden hebben totaal geen toegevoegde waarde, is alleen maar stereotypering. En ten tweede, ik geloof er niets van.

     • het heeft juist wel een toegevoegde waarde om anderen te beschermen voor dit tuig, nu weten ze waar ze voor moeten uitkijken namelijk

     • Uitkijken voor getinte medemensen in auto’s, want dit is tuig. Jemig Peter, stop met schrijven ! De kuil die je aan het graven bent wordt alleen maar dieper.

 5. Gewoon het beestje bij de naam noemen,ongeacht : ras ,kleur geslacht ,afkomst,kenteken plaat of wat dat ook.Stop eens met het weg kijken en haal je stomme kop uit het zand.Het is zoals het is en dat mag gewoon gezegd worden.Mensen aanvallen omdat ze de waarheid durven zeggen : dat is pas DISCRIMMINATIE !
  Stop eens met het door de linkse kerk ingeprente gedachte goed.Open je ogen en je mond.

 6. het valt me vandaag op dat het rustiger is op straat maar wat er op straat rondrijdt hoofdzakelijk asocialen zijn waardoor het drukker lijkt dan op een normale dag, vreemd hoor, zal wel met het verstand te maken hebben, verstandige mensen blijven thuis namelijk

 7. “Verstandige mensen ” laten we daar nou net een gebrek aan hebben in Den Helder.
  Dat begint helaas al met het gemeente bestuur.Dan al die lui die met hun politiek correcte kop in het zand zitten.Dan de rest ,tja meneer Peter waar moet het heen.

  • Beste heer Peter, Beste heer Piet, is het niet handiger dat jullie gewoon even met elkaar bellen elke dag? Kunnen jullie meteen even afspreken wie van jullie die “smerige wielrenners en hardlopers” gaat neerschieten.

 8. Die twee hebben vast teveel naar de film “the Purge” gekeken.
  Enne : ze spreken elkaar elke dag want ze schijnen familie van elkaar te zijn.

Comments are closed.