Afgelastingen door Coronavirus 2 (doorlopende updates)

7

Den Helder – De lijst met afgelastingen in verband met het Coronavirus is inmiddels erg lang geworden. In dit bericht staat al veel, maar om het iets overzichtelijk te houden beginnen we vandaag een tweede bericht met daarin de meest actuele meldingen. Beide artikelen samen moeten een redelijk compleet overzicht geven van de gevolgen van het virus voor Den Helder.

Het zwembad is tot en met 6 april voor alle klanten gesloten vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus. Op de veerboot tussen Den Helder en Texel moeten alle inzittenden van voertuigen tijdens de overtocht in hun voertuig blijven. De horecagelegenheden, de kiosken op de veerhavens en de buffetten aan boord, zijn gesloten. Ook wordt geen contant geld aangenomen.

Kinepolis meldt de situatie met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus nauwlettend te volgen. “Gezien de recente ontwikkelingen heeft Kinepolis gehoor gegeven aan de lokale autoriteiten en besloten om alle Nederlandse Kinepolis-bioscopen vanaf vanavond 15 maart tot minstens 6 april te sluiten.”

Het Buurtcollectief laat weten dat alle buurthuizen tot nader order zijn gesloten. Dat betreft in elk geval MFC De Boerderij De Schooten, MFC ’t Wijkhuis, MFC West End, MFC ’t Dorpshuis, Het Kraaiennest, BV De Viskom, BV Piet Hein / De Beuk, BV ELTO en het Odensehuis in de Vogelwijk.

Vanwege de aangescherpte maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus in te dammen, is Cinema Zevensskoop gesloten t/m 6 april. Voorlopig dus geen filmvoorstellingen en andere activiteiten in het filmhuis.

De stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft besloten de informatiebijeenkomst voor bewoners en geïnteresseerden over de komst van de Gedenkplaats voor voormalig Joodse stadgenoten woensdag 18 maart niet door te laten gaan in verband met het Corona virus. Ook de 6e en laatste steenonthulling op woensdag 1 april zal om genoemde reden geen doorgang vinden. De 35 herdenkingssteentjes zullen wel worden geplaatst in Keizerstraat, Koningstraat en Kroonstraat. Later dit jaar zal er nog herdenkingsbijeenkomst worden georganiseerd. De voorbereidingen voor de onthulling van de Gedenkplaats op het Koningsplein op 29 april gaan vooralsnog door.

TVJ heeft besloten de open dag van de Tennisvereniging Julianadorp, gepland voor 22 maart, te annuleren. TV Julianadorp volgt hierin de lijn van de KNLTB en RIVM. In verband met het Coronavirus ook geen bingo’s en andere activiteiten meer in Verenigingsgebouw De Jutter. Het gebouw gaat voorlopig op slot. Basic-Fit heeft besloten alle clubs in Nederland vanaf vandaag (zondag 15 maart 16.00 uur) tot nader order te sluiten.

De Draaikolk sluit per maandag 16 maart. “Deze sluiting zal in navolging van het advies van de overheid tot en met 31 maart aanhouden”, zo laat voorzitter Sandy Groothof weten. “De Draaikolk is een complex waar veel sociale contacten plaatsvinden in verschillende leeftijdsgroepen. Wij kunnen niet garanderen dat deze omgeving coronavrij blijft en om die reden willen wij via deze maatregel de risico’s voor onze bezoekers, maar ook onze medewerkers beperken.”

Gezien de Corona crisis en de klemmende adviezen vanuit de overheid heeft het bestuur van Ondernemersvereniging Kooypunt besloten de Open Dag van zaterdag 18 april te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. In navolging op het advies van RIVM, NOC/NSF en NTTB heeft ook het bestuur van TTV Noordkop en ook Dames team Dozy Den Helder besloten om de deur naar de vereniging tijdelijk te sluiten voor alle activiteiten tot en met 31 maart. Dat geldt dus voor alle competitiewedstrijden en trainingen.

KBO
De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) zegt tot nader orde, tenminste tot 3 april 2020 alle activiteiten af. “Niet alle activiteiten van de KBO hebben meer dan 100 bezoekers, waaronder de jaarvergadering, de Seniorenviering, het Klaverjassen en het koffiedrinken bij het Paviljoen van Toen, maar het bestuur van de KBO wil geen enkel risico nemen bij een doelgroep die extra risico’s loopt door de verspreiding van het coronavirus. De leden van de KBO kunnen zich blijven inschrijven voor de reizen na 3 april 2020. Alleen zal het bestuur per reis beoordelen of deze uiteindelijk zal gaan plaatsvinden. Hierbij worden de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid gevolgd. Bij vragen kunnen de leden van de KBO terecht bij de Voorzitter Mevr.Nel Donkers, 0223-642986 en de commissie Activiteiten 0223-759425.”

De Reddingbootdag van de KNRM, op 25 april, gaat NIET door.

Dorpshuis Julianadorp
Wat gaat er tot 31 maart NIET door aan activiteiten:
1. 50+ Club op dinsdagmiddag
2. Salsa op de vrijdagavonden van Happy Salsa
3. Country op woensdagavond en zondagmiddag
4. Jazzmiddag van 15 maart a.s
5. De ALV van de BVJ op 18 maart a.s.
6. Feest van Boven van 21 maart a.s.
7. Bingo van 25 maart a.s.
8. Julianadorper Bridge Kampioenschap van 28 maart.
9. De bridgeavonden van JBC op de maandagavonden
10. De kerkdiensten van Save Haven op zondagochtend en de speciale bijeenkomst op 22 maart.
11. Alle danslessen van dansschool Chantal
Een beperkt aantal activiteiten gaan voorlopig door net als individuele muzieklessen, de peuterspeelzaal, GGD.

De organisatie van het Roobolbiljarttoernooi laat weten dat het toernooi ten einde is. De laatste uitslag wordt tevens de einduitslag. De hele landelijke basketbalcompetitie bij de mannen is tot 2 mei stilgelegd. Mocht er dan geen herstart kunnen plaatsvinden, vervalt de rest van de competitie in het geheel.

Bioscoop Kinepolis blijft open, maar als er meer dan 100 tickets worden verkocht voor dezelfde voorstelling wordt deze over twee zalen verdeeld. Evenementen als Ladies Night, Kleuterbios en marathons worden verschoven naar een later moment.

Het inloophuis is dicht tot in ieder geval eind maart. De opening van de tentoonstelling 75 jaar bevrijding, maandag in ’t Wijkhuis, is uitgesteld. Ook de infoavond van de stichting Herdenkingsstenen op 18 maart in de Bethelkerk gaat niet door.

Woontij kondigt aan dat per direct het kantoor voor publiek is gesloten; er worden geen inloopspreekuren gehouden.

Bekijk ook het overzicht bij mediapartner Regio Noordkop voor meer informatie over activiteiten in de regio.

7 REACTIES

  1. Blijf zoveel mogelijk thuis mensen, onderschat het niet .. gelukkig sluiten ze de scholen en kroegen…

  2. Als wandelaar valt het mij op dat er heel veel gespuugd wordt met name op de trottoirs langs fietspaden. Misschien kan er door de media in deze tijden eens aandacht aan deze vieze en onhygienische gewoonte gegeven worden.

Comments are closed.