Auto en rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

12

Den Helder – Op de N9 (afslag Schagerbrug) kwam een auto de politie met hoge snelheid tegemoet. Na gekeerd te zijn reden de agenten met een snelheid van 190 kilometer per uur, waarbij de auto nog steeds op hen uitliep. Pas bij een snelheid die hier boven lag kon het politievoertuig de auto naderen.

Na de auto bij Julianadorp aan de kant te hebben gezet bleek na een alcohol- en speekseltest dat de 39-jarige bestuurder niet alleen te hard reed, maar ook onder invloed van alcohol en drugs was. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat het een overschrijding betreft van de dubbele toegestane snelheid (gecorrigeerd 175 op een 80-weg) is de auto in beslag genomen, afgesleept en wordt bij het OM het verzoek gedaan deze te onttrekken aan het verkeer (vernietigen).

Er is een bloedonderzoek verricht. Afhankelijk van de uitslag kan de man ook hiervoor een proces-verbaal tegemoet zien.

12 REACTIES

 1. heerlijk als die auto vernietigd zou worden, dat mogen ze van mij veel eerder beslissen, net als vroeger, de pers in met die hap

  • Waarom is het heerlijk om zo’n mooie auto te vernietigen? Vroeger en nu gingen en gaan wrakken in de pers, en dat is deze audi niet.

   • incorrect, vroeger gingen opgevoerde of anders verbouwde voertuigen ook de pers in, wrak of niet, en dat mag van mij gewoon weer ingesteld gaan worden, gewoon de pers in, wie niet horen wil mag voelen

    • Of die auto nou vernietigd wordt of doorverkocht, de inbeslagname blijft in beide gevallen pijn doen voor de eigenaar.

     • vernietigen doet meer pijn, en geeft een beter signaal af voor de anderen, het heeft nu al resultaat want je schiet al in de verdediging

     • Lekkere slimme aanpak om zo’n dure auto te vernietigen in een tijd van komende grote recessie… Dat noem ik kapitaalvernietiging en zeer domme actie. Punt.

     • alle plantjes die uit de kwekerijen gehaald worden worden ook vernietigd en kunnen ook in de quasi legale koffie establishmenten verkocht kunnen worden vindt je dat ook kapitaalvernietiging?

      gewoon pletten die hap, heb je ook geen kans op herhaling

   • Al was het een Ferrari geweest of een Porsche, de pers in met die Audi. eigen schuld dikke bult.

 2. waar hebben we het nog over in deze,bewijs last rond/auto invorderen bij volledige te naam stelling/rijbevoegdheid ontnemen voor tig jaar/flinke boete erachter aan.
  Hier is iedere vorm van verdediging onzin vooraf.

 3. Er kunnen een viertal dingen gebeuren. Het OM besluit om de auto terug te geven (zal te maken hebben met het strafblad van verdachte) en besluiten tot een geldboete en/of in bewaring stelling en/of een EMG en/of EMA en/of een taakstraf. Het OM kan de auto in bewaring nemen (voor evt. bewijslast). Het OM kan de auto verkopen en tot slot vernietigen. Ik heb er zelf, gelukkig, geen ervaring mee maar vernietigen lijkt me verstandiger voor zaken als illegale drugs, wapens en bijvoorbeeld illegaal vuurwerk. Het zou gek zijn op het moment dat je een auto vernietigd. Stel dat je voor elke auto die in beslag wordt genomen gemiddeld € 5.000,= vangt (ik noem maar even een bedrag). Ik kan helaas niet vinden hoeveel auto’s er jaarlijks in Nederland in beslag worden genomen maar dat zal waarschijnlijk in de duizenden zijn. Dan praat je over veel geld. Geld dat gebruik kan worden voor tal van andere goed besteedbare doelen (zeker in deze tijd).

  Het is ook niet zo dat de verdachte er naast dient te gaan staan als de auto de pers in gaat en dat daardoor, zoals door sommigen op dit forum wordt gesuggereerd, extra straf wordt ondervonden.

  Nee hoor, ik ben het helemaal eens met lezer. Veilen die hap en het geld gebruiken voor tal van goede doelen.

  • je leeft in een droomwereld als je denkt dat dat geld aan een goed doel besteedt gaat worden, het verdwijnt op de grote hoop en je hebt een zeer grote kans dat dan via een slinkse wijze krijgt deze idioot z’n auto gewoon weer terug koopt, die gasten zijn gehaaid, nee hoor ik blijf erbij gewoon de pers in dat ding, en veel sneller vernietiging beslissen, ruimt lekker op ook

   • in de pers met de doorgedraaide drugsgebruiker in de gordels op de bestuurders stoel

Comments are closed.