Auto maakt schade en rijdt door

0

Den Helder – De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een aanrijding op de Texelstroomlaan. Nabij de kruising met de Brakkeveldweg/Nieuweweg was een bestuurder over de middengeleider gereden en had twee verkeerszuilen omver gereden. Hierna was de bestuur(d)(st)er verder gereden.

Omdat de auto aan de voorzijde dusdanig kapot was, konden agenten eenvoudig het spoor volgen en troffen in de Diezestraat – aan het einde van het oliespoor – een voertuig met schade aan. Echter stond deze op naam van een bedrijf, zodat ze vannacht niet konden vaststellen wie er gereden had. Onder de auto lag ook een olieplas.

Thans bestaat een vermoeden wie gereden heeft, alleen is deze persoon niet aangetroffen. Het bedrijf op wiens naam de auto staat is op de hoogte gesteld. De kosten van het herstellen van de verkeerszuilen alsmede van het opruimen van het oliespoor zullen worden verhaald op de veroorzaker.