Bewoner huis uit wegens koolmonoxide

3

Den Helder – De politie kreeg woensdag kort na middernacht, rond 00.30 uur, een melding dat er mogelijk koolmonoxide in een woning aan de Keizersgracht vrij was gekomen. Ter plaatse was de bewoner al uit de woning. Hij is nagekeken door medewerkers van de ambulance. Medewerkers van de brandweer hebben de overige bewoners van het complex uit hun woning gehaald en metingen gedaan.

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. “Wij adviseren ook om rookmelders met ingebouwde koolmonoxidemelder te installeren in de woning, deze zijn bij de bouwmarkten te koop”, laat de politie weten. De brandweer heeft een webpagina over koolmonoxide: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/koolmonoxide.

3 REACTIES

  1. Even erbij vermelden dat de koolmonoxide melder elke 5 jaar vervangen dient te worden daar deze na 5 jaar niet meer werkt.

  2. en er bij vermelden dat het wel een gekeurde melder moet zijn die voldoet aan een bepaalde norm, wat voor batterijen er in moeten, hoe je hem op moet hangen etc.. ….:-) 🙂 🙂

  3. Een is een Honeywell koolmonoxide melder die batterijen heeft die 7 jaar mee gaan. Daarna moet je gewoon een nieuwe aanschaffen. batterijen vervangen is niet de oplossing. Melder in de ruimte hangen waar de ketel of geiser hangt heeft de voorkeur. Als het kan zo’n 2 a 3 meter van het verbrandingstoestel af en op ongeveer anderhalve meter van de grond af. Een combi met een rookmelder is dus niet raadzaam. een rookmelder moet namelijk aan het plafond.

Comments are closed.