Bijna helft verkeersborden moet worden vervangen

12

Den Helder – Bijna de helft van het aantal verkeersborden in Den Helder is toe aan vervanging. Dat meldt de gemeente. Veel borden zijn krom, hebben vuurwerkschade of ontbreekt gewoon op de paal waar het bord aan vast hoort te zitten.

“Dit soort situaties komt natuurlijk voor, maar momenteel te vaak in onze gemeente. Er is een achterstand in de aanpak van het beheer van de verkeersborden. Daar gaan we dit jaar mee aan de slag. In totaal pakken we ruim 4500 verkeersborden aan.”

In Den Helder staan 11.500 verkeersborden (Julianadorp niet meegerekend). Daarvan zijn er ruim 4.500 niet oké: ze zijn krom, lelijk, de sticker is vaal geworden, vandalisten hebben het bord als schrijfruimte gebruikt, de paal staat scheef of is krom, bedenk het maar. Tijd dus voor een inhaalslag. “Daar zijn we nu al mee bezig. Eerst heeft een inventarisatie plaatsgevonden. In fases worden de borden en palen vervangen. De laatste fase is direct na de zomervakantie. Schatting is dat we dan nog vier weken nodig hebben. Zo half oktober is de klus geklaard.”

Wie een verkeersbord of paal ziet die onderhoud nodig heeft wordt verzocht het te melden aan de gemeente. De medewerkers in de openbare ruimte letten ook op dit soort zaken, maar zien niet alles. Melden kan heel handig via www.denhelder.nl/melden. Of gebruik de app Makkelijk Melden.

12 REACTIES

 1. Bord of geen bord het maakt de rechter niet uit , geen borden in mijn geval , boete € 500,- had ik maar moeten weten volgens de rechter !

  • Beste overtreding. Wil je ons ook melden welk.Want dan kunnen we er rekening mee houden als er geen bord staat.

   • moet haast wel een opstapeling zijn van overtredingen, ik kan op internet niets vinden wat met één overtreding 500 euro kost

   • George , Julianadorp zuiderhaaks langs juniorcollege ten tijde van de aanleg nieuwe rotonde langevliet , geen borden bebouwde kom door tot volgende rotonde zuiderhaaks aanduiding op dit weggedeelte langevliet 30 km bij rotonde zuiderhaaks einde 30 km , daarna geen aanduiding meer linksaf zuiderhaaks op geen aanduiding , wegvlak ingedeeld als 80 km doorgetrokken strepen in het midden onderbroken aan zijkanten overschrijding 48km per uur omdat volgens de laseragent daar 50 is toegestaan dus was nog even meer dan 500 om precies te zijn 670 euro ! volgens de officier van justitie had ik dat ook al was er geen aanduiding middels borden gewoon moeten weten einde verhaal.

 2. Niet dat ze kapot zijn of zoiets, maar kan de gemeente dan ook gelijk de Max 30 KM borden vervangen door uitvoeringen van een VIERKANTE METER, heb toch vaak het idee dat ze het opschrift niet zo goed kunnen LEZEN!!!!!!!!

  • helemaal mee eens, of er flitslichten op zetten zodat ze het misschien beter kunnen opmerken….

 3. Zou een hoop geld schelen als ze wat overbodige borden niet herplaatsen… https://obsurv.nl/20-procent-verkeersborden-overbodig/
  Quote: “Waarom is dit onderwerp zo belangrijk? Gerards: “Mensen zien maar 10 procent van de verkeersborden, de rest wordt niet gezien. Als je dit weet, zorg er dan voor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Analyseer de situatie en zorg ervoor dat de belangrijkste waarschuwingen niet verloren gaan tussen alle andere informatie die minder belangrijk is”

  • Dat is een dorp met minder verkeer, totaal niet te vergelijken. En één blik op Google Street View leert dat daar ook nog gewoon borden staan. Het kan uiteraard best, zoals in Makkinga, maar daar zijn alle wegen erftoegangswegen en zijn de kruispunten gelijkwaardig. Je hebt natuurlijk wel gelijk dat overbodige borden verwijderd moeten worden.

 4. Er zijn verkeersborden al geruime tijd verdwenen. Vroeger merkte de agenten dat op en meldden dat bij de gemeente. Tegenwoordige agenten komen uit andere gemeenten (net als het grootste deel van de gemeenteambtenaren). Aan het nodige werk en daarna zeer snel de gemeente weer uit.
  Kortom, men weet weinig tot niets van de plaatselijke omstandigheden en situaties.

Comments are closed.