Bloodshot

0

Een film die je meesleept in een verhaal, maar wiens verhaal? Bloodshot is gebaseerd op het stripboek van Tim Seeley. Producent van de film Neal H. Moritz heeft al vaker gewerkt met Vin Diesel. Ze hebben onder meer samengewerkt in Fast and Furious en xXx. Het meest vervelende aan de meeste actiefilms is de voorspelbaarheid. Je weet eigenlijk altijd wel hoe het eindigt. Daar hoef je zeker niet bang voor te zijn bij deze film.

Ray Garrison (Vin Diesel) is een vastberaden soldaat die net terug is gekomen van een missie. In de beginscènes krijgt de kijker een duidelijk beeld van zijn leven. Goed in zijn baan en lieve vrouw waarmee hij de zonsondergang romantisch bewondert. Eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, tot hun vakantie eindigt in een nachtmerrie. In een poging zijn vrouw te redden komen beide om het leven, maar… wanneer hij wakker wordt herinnert hij zich niks meer van zijn vorige leven.

Hij is teruggebracht door RST Corporation. Met een leger van nanotechnologie in zijn aderen is hij een nieuwe onverslaanbare soldaat met een missie. Maar het bedrijf heeft niet enkel zijn lichaam, maar ook zijn geest en herinneringen in hun macht. Na een nachtmerrie over zijn verleden weet hij wat hem te doen staat, wraak nemen op de man die zijn vrouw vermoordde. Maar is het wel zijn eigen herinnering?

Vin Diesel kennen we allemaal wel van de actiefilms. Naar mijn mening doet hij in deze film niks anders dan normaal. Hij is absoluut een goede keuze voor dit soort rollen. Naast Vin Diesel waren er nog een paar bekende namen zoals: Eiza González, Sam Heughan en Guy Pearce.

Vraagteken
De film heeft me vaak achtergelaten met een vraagteken. Hoe gaan ze hier nou nog iets goeds van maken? En het is ze gelukt, naar mijn mening. Ik ben persoonlijk niet altijd even fan van actiefilms, maar deze film was het meer dan waard en heeft me positief verrast. De film begint als typische actiefilm, zo’n eentje die eindigt met een zonsondergang. Na een half uur zat ik er echter helemaal in en schrok dan ook hoe de film vervolgde.

“Bloodshot is anders dan andere superheldenfilms door de meer complexe, emotionele en gecompliceerde verhaallijn”, aldus producer Neal H. Moritz. Het is een spannende en goed in elkaar gezette film met een plottwist. Er is humor in verwerkt, wat de film een leuke aanvulling geeft. Naar mijn mening niet een film met een duidelijke boodschap, maar zeker een film voor een avondje vermaak.

Cast: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce
Regisseur: Dave Wilson
Filmkeuring: 12 jaar en ouder

Deze filmrecensie is geschreven door Babette van Tongeren