Corona: VVD wil uitstel lokale belastingen voor ondernemers

4

Den Helder – Het zijn bizarre tijden. Iedereen wordt geraakt door de maatregelen die zijn genomen om het Coronavirus te beteugelen. “Maar onze ondernemers worden ook economisch hard geraakt door deze noodzakelijke ingrepen”, aldus VVD-raadslid Rogier Bruin.

Landelijk zijn al maatregelen genomen en aanvullende maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen. Zo kunnen ondernemers die in de financiële problemen komen vanwege het coronavirus, bij de Belastingdienst vragen om uitstel van betaling van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. En wanneer ondernemers vanwege het virus een lagere winst verwachten, dan kunnen zij vragen om een lagere voorlopige aanslag zodat de belasting voor het komend jaar lager is.

Maar ook lokaal is het mogelijk om onze ondernemers een steun in de rug te geven. Bruin: “Afgelopen maand zijn de belastingaanslagen voor OZB, Reclame-, Precario- en Toerismebelasting op de mat gevallen bij ondernemers. Ondernemers hebben nu vooral problemen met acute liquiditeit zodat ze deze periode doorkomen. Het zou enorm helpen als ondernemers ook uitstel van betaling van deze belastingen (kunnen) krijgen vanuit de gemeente zodat deze geen hap nemen uit hun liquiditeit.”

De VVD fractie is van mening dat we ook lokaal, waar mogelijk onze ondernemers in deze overmachtssituatie moeten ondersteunen. Veel ondernemers, denk met name ook aan de horecabedrijven, hebben door de Corona-maatregelen aanzienlijk minder tot geen inkomsten. De VVD gaat daarom morgen aan het College vragen of het mogelijk is om onze lokale ondernemers vanuit de gemeente uitstel te geven van betaling van deze lokale belastingen. Wij hopen dat het College hier snel een antwoord op kan geven.

4 REACTIES

 1. De VVD denkt alleen aan de ondernemers. Wat te denken van hen die hun baan verliezen en in grote financiële nood komen te verkeren ????? VVD hebben jullie daar een gedegen plan voor ????

 2. Goedkope retoriek van en eigen aan de VVD. Dit gaat Bruin(tje niet trekken.
  Daar heeft het Rijk nog een buffer van 90 miljard voor om getroffenen in allerlei geledingen, niet alleen ondernemers te helpen.
  Te gênant voor woorden om het alleen over deze doelgroep te hebben
  Maar ja, altruïsme vooral in deze zware tijden nodig, is nu eenmaal niet een eigenschap van de VVD!

  Martien Rietveld
  .

 3. Nog geen maand geleden wilde de VVD van Rutte de stikstof uitstoot terugdringen door koude saneringen van boeren, het afknijpen van de visserij. Je zou toch als VVDer zeggen laat de ‘natuur’ lekker z’n gang gaan, niet Rutte? Ach weet hij veel. Belasting gaat over 2019, toen was er nog geen coronagriepje.
  Notitie van maken voor 2022 en PVV of FVD stemmen en nu een Coronabiertje, proost!

Comments are closed.