Drukke dagen voor de Helderse politie

0

Den Helder – Het waren drukke dagen voor de Helderse politie. Via Facebook is een overzicht gepubliceerd van de incidenten waarmee de agenten de afgelopen dagen te maken hadden. Een selectie:

Op de kruising van de N99 met de parallelweg van de N9 ontstond een aanrijding. Een fietser reed niet op het fietspad, maar op de parallelweg en daarnaast zijn er haaientanden aanwezig. Ondanks dat er een auto aan kwam reed de fietser toch door. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser letsel heeft opgelopen.

Een 27-jarige man reed maandagmorgen onder invloed van drugs. Er is bloed afgenomen.

Op de kruising naast het bureau (Drs. F. Bijlweg / Waddenzeestraat) zag een automobilist een fietser te laat. Er ontstond een aanrijding, gelukkig waren de agenten snel ter plaatse.

Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het weigeren van een speekseltest en het niet dragen van een autogordel. Ondanks dat dit zeer duidelijk was, bleef de bestuurder volhouden dat het niet zo was. Hij gaf aan te weten waar de agenten woonden, hun kinderen op school zaten en beloofde de agenten op te komen zoeken. De man is gewaarschuwd om dit soort opmerkingen voor zich te houden.

Een 20-jarige man reed zonder rijbewijs op een snorfiets. Toen hij de politie zag probeerde hij nog te vluchten via een voetgangersgebied, maar de agenten wisten hem toch te achterhalen. Het was de derde keer dat hij dit nu deed. Daarnaast bleek de kentekenplaat achterop de snorfiets op een ander voertuig thuis te horen. De snorfiets is in beslag genomen. De man kreeg meerdere processen-verbaal.

Een 20-jarige vrouw ging met haar bromfiets onderuit op het Ravelijncenter. Zij bleek geen rijbewijs te hebben. Zij is gecontroleerd door medewerkers van de ambulance. Ondanks haar verwonding kreeg zij wel proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.