Fietser aangereden bij Kooybrug

7

Den Helder – Een fietser is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de oprit van de Kooybrug (N99). De fietser stak over van de Parallelweg richting de Verkeerstorenweg en is hierbij hard geraakt door een auto.

De automobiliste kon de fietser niet meer ontwijken. De kruising staat bekend als zeer gevaarlijk. De man is opgevangen door een ambulanceteam en met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Tijdens het incident kwam het verkeer even tot stilstand, wat leidde tot een korte file op de N250, N9 en de N99. Er was maar een rijbaan beschikbaar. De politie heeft zich ontfermd over de elektrische fiets.

7 REACTIES

 1. De fietsers kunnen wel gaan jagen, maar zullen toch het onderspit delven. Dat zouden ze toch moeten weten. Van een auto win je het nooit, dus dubbel goed uitkijken op de fiets!!

  • die verantwoordelijkheid ligt grotendeels bij de automobilisten, maar ja in deze gejaagde tijd wil niemand de snelheid meer aanpassen aan de situatie

   • Fietsers kijken ook niet meer op of om .
    Steken zelden hun hand uit als ze afslaan .
    Dus leg niet alle schuld bij de auto bestuurder .

    • ik leg de schuld niet bij de auto bestuurder alleen de verantwoordelijkheid wel, er zijn erg veel vooral jongere bestuurders die hun rijbewijs niet waardig zijn en die vergeten dat ze een potentieel dodelijk wapen met de rechtervoet in bedwang moeten houden…..

     en ik zie ook dat er minder en minder auto bestuurders hun richting aanwijzer gebruiken….. waarschijnlijk te druk met de telefoontjes.

 2. Uh…volgens mij moet je als fietser het fietspad daar volgen….en is de weg daar verboden voor fietsers. De verantwoordelijkheid bij deze fietser is hier ver te zoeken. De kruising met het fietspad is met verkeerslichten geregeld. Maar als je geen zin hebt daarop te wachten, pak je toch lekker snel de verboden weg.. Al let je nog zo goed als automobilist, een onvoorzichtige fietser, die niet oplet kan je onmogelijk ontwijken. Ik wens alle betrokken sterkte toe!

  • als je met de fiets van bijvoorbeeld het gemeentehuis of het snackrestaurant komt en je wilt naar Julianadorp fietsen is er niets aangegeven hoe je die richting op moet, alleen een bord verboden voor fietsers, enige manier om dan richting Julianadorp te gaan is dan je glazen bol raadplegen of dus een verbod negeren, de gemeente zou dit wel eens beter mogen aangeven

Comments are closed.