Handtekeningen onder ombouw Boerenverdrietsluis

9

Den Helder – Wethouder Kees Visser van de gemeente Den Helder en gedeputeerde Zita Pels van de provincie Noord-Holland hebben donderdag de samenwerkingsovereenkomst ondertekend om te komen tot een vaarverbinding tussen het Noordhollandsch kanaal en de Waddenzee, via de Boerenverdrietsluis. Deze vaarverbinding is nodig in de periode dat de Koopvaarderschutsluis voor onderhoud is gesloten.

De Boerenverdrietsluis wordt omgebouwd van keersluis naar schutssluis met een breedte van 16,5 meter. Daarna wordt de Koopvaarschutsluis gerenoveerd. Deze renovatie moet voor 1 april 2023 zijn uitgevoerd, omdat de sluis dan het einde van de technische levensduur bereikt.

Wethouder Kees Visser: “Ik ben blij dat we nu van start kunnen met dit project en dat de Boerenverdrietsluis een schutsluis wordt. De noodzaak van een tijdelijke omvaarroute voor het onderhoud aan de Koopvaardersschutsluis bood daartoe een kans. Zo is de doorgang van en naar Den Helder voor zowel de beroeps- als de recreatievaart gegarandeerd. Natuurlijk moet de vaarverbinding niet leiden tot bovenmatige overlast voor alle belanghebbenden. Dat gaan we goed monitoren en afstemmen met de omgeving.”

Kijk voor meer informatie op www.noord-holland.nl/kvss.

9 REACTIES

 1. De renovatie is net afgerond en nu gaan we hem verbouwen, wat moet je hier nu van denken?

  • zo gaat het met iedere planning waar de overheid mee gemoeid is

   het is toch geld van een ander hè, makkelijk uitgeven…..

  • Regeren is vooruit zien. Helaas hebben de meeste daar geen kaas van gegeten

 2. NU de Boerenverdrietsluis wordt omgebouwd tot schutsluis betekend dat de gemeente Den Helder weer met een nieuw plobleem zit betreffende het te bouwen van een nieuw gemeentehuis naast deze sluis. Met deze plannen voor de sluis betekend dat er pas over 3 jaar kan begonnen worden met het verbouwen van deze gebouwen. Het zal een grote bouwput worden met al dat werkverkeer op de zuidstraat/westgracht en de buitenhaven.

 3. Weet de Marine dit ook ?? de gemeente heeft tenslotte grond van hun nodig over de gehele lengte van het verdriet.

 4. er tekend hier een onbenul die wethouder is van den helder en nergens goed voor is o ja een ding kan hij goed aan de bar hangen en zich vol gooien bij elk feestje waar hij verschijnt het is geen feest als kees niet is geweest

Comments are closed.