Infoavond Gedenkplaats Herdenkingsstenen

3

Den Helder – De Gedenkplaats voor voormalig Joodse stadgenoten, die in de oorlog slachtoffer werden van het Naziregime, wordt 29 april onthuld. Opdat zij niet vergeten worden! Om buurtbewoners en andere geïnteresseerden te informeren over de komst en plek van de in te richten Gedenkplaats zal de stichting Herdenkingsstenen een informatieavond organiseren op woensdag 18 maart.

Tijdens deze avond in de Bethelkerk (aanvang 19.00 uur, inloop 18.45 uur) geeft Jan Kikkert een korte presentatie over Den Helder en haar Joodse gemeenschap voor en na WOII. Edzo Bindels geeft een presentatie over de totstandkoming van de Gedenkplaats. Bindels is ontwerper van de Gedenkplaats en als stedenbouwkundige nauw betrokken bij de stadsvernieuwing in Den Helder.

Zeestad is aanwezig voor de beantwoording van vragen over de realisatie van de Gedenkplaats in het nieuw te ontwikkelen tweede gedeelte van het Stadspark. Iedereen is van harte welkom op woensdagavond 18 maart. Bethelkerk. Aanvang 19.00 uur. Meer info via info@herdenkingsstenendenhelder.eu en op http://herdenkingsstenendenhelder.org.

3 REACTIES

  1. Het is een mooi gebaar maar waarom geen tegeltjes voor homoseksuelen, deze werden ook vervolgd en uitgemoord, lijkt mij dat die ook in Den Helder zijn vervolgt,

  2. De overeenkomst tussen Bindels en de bezetter is, dat ze beiden deze stad hebben gesloopt, verkracht en van zijn karakter heeft beroofd .
    De reden dat deze stenen zo laat geplaatst zijn is dat de meeste mensen, die weten wie de jodenjagers waren, normaliter zijn overleden.
    @HJK, zelfde geldt voor zigeuners (Roma en Sinti) en verzetstrijders.

  3. Het is maar een vraag maar gaat dit nog wel door op Woensdag 18-03-2020 gezien de vele afgelastingen die er momenteel plaatsvinden.

Comments are closed.