Kabinet scherpt maatregelen aan, verbod op bijeenkomsten tot 1 juni

2

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te bestrijden zijn maandagavond aangescherpt. Het kabinet heeft besloten alle samenkomsten te verbieden tot 1 juni, waarbij ook geen ondergrens meer is van 100 personen. Burgemeesters krijgen de mogelijkheid de maatregelen te handhaven en dan kunnen boetes worden uitgedeeld aan wie zich er niet aan houdt. Die kunnen voor bedrijven oplopen tot 4.000 euro en voor particulieren tot 400 euro.

Tot nu toe was de regel dat er tot 6 april geen evenementen mochten worden georganiseerd waarbij meer dan 100 mensen zouden zijn. Dat is nu dus 1 juni geworden en geldt voor alle bijeenkomsten en activiteiten. De burgemeesters kunnen nu ook via een noodverordening sneller optreden. Ze mogen specifieke locaties voor het publiek sluiten. Denk aan parken, stranden en campings, maar ook straten of wijken. Indien nodig kan groepsvorming van meer dan twee personen worden verboden.

Markten mogen doorgaan, omdat ze soms deel uitmaken van de voedselketen. Als de markt doorgaat moet het zo geregeld worden dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook in winkels geldt die afstand nu. Voor thuis is het advies dat er ten hoogste drie mensen op bezoek mogen komen en alleen als dan nog steeds die 1,5 meter afstand kan worden bewaard.

De aangescherpte maatregelen zijn een direct gevolg van “de slordige, laconieke en asociale manier waarop veel mensen de afgelopen dagen met de adviezen om zijn gegaan”, aldus het kabinet. De aanscherping is nodig om het probleem onder controle te krijgen.

2 REACTIES

  1. Met de laatste alinea c.q. tekst inhoud over de verscherpte maatregelen in dit artikel kan ik mij volledig in vinden. Kreeg het idee de laatste dagen dat de grote vakantie alweer was begonnen of zie ik dat verkeerd.

  2. Hallo Ronald, dit is landelijke nieuws, ik ben zeer benieuwd wat dit voor de gemeente den helder betekent? Is er al nieuws dat bepaalde markten niet door gaan? Zijn er al drukke momenten geweest op bepaalde plekken in den helder? Was het strand hier ook zo druk? Bijvoorbeeld?

Comments are closed.