Mooie prestaties Zeemacht zwemmers bij topwedstrijden

0

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht kwamen afgelopen weekeinde op twee nationale topwedstrijden in actie. Zondag werd gezwommen bij de sterk bezette Speedo Challenge in Amsterdam met vele nationale jeugdtoppers.

Christoph Smit zwom daar de NJJK limiet op de 100 meter vlinderslag. Persoonlijke records waren er voor Collin Schouten, Bianca Groot, Emma Riemers, Femke Paus, Jip Duursema, Mees Minneboo, Frederique Bais en Marco vd Wulp.

Het hoogtepunt van het weekend waren de prestaties van Nikki Hofland, Chaya Bremer en Romee Smit bij de Jaargangwedstrijden in Leiden, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor minioren (8-11 jaar) op de korte baan. Nikki won zilver op de 50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag en 100 meter vlindersla en won het brons op de 100 meter rugslag. Romee Smit zwom sterke persoonlijke records op de 50 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag en steeg daarmee naar de negende en tiende plek, respectievelijk. Ook Chaya Bremer verbeterde haar persoonlijke record op de 100 meter wisselslag en steeg naar de zestiende plaats.