Nog geen afgelastingen in Den Helder na nieuws over eerste besmetting

9

Den Helder – Het nieuws dat er nu ook in Den Helder iemand besmet is met het Coronavirus levert vooralsnog niet direct paniek op. Geplande evenementen en bijeenkomsten gaan gewoon door.

Pop in de Kop is zondagmiddag in Studio 62 en wordt niet afgelast. “We zijn populair, maar duizend bezoekers halen we niet”, laat organisator Wop van Eis weten. “We mogen en kunnen dus gewoon door.” Ook de thuiswedstrijd van de Den Helder Suns gaat voorlopig gewoon door, net als de Buik- en Baby Bazaar in Hotel Den Helder.

Bij de gemeente blijven ze voorlopig ook koelbloedig. “Dit nieuws betekent niet anders dan dat we ons houden aan de aanwijzingen van de GGD en het RIVM”, laat woordvoerster Florentine de Maar weten. “We begrijpen dat hier veel vragen over zijn, maar GGD Hollands Noorden en het RIVM werken nauw samen om de verspreiding tegen te gaan en samen met hen proberen we het virus in te dammen.” De gemeente wordt niet veel gebeld door ongeruste inwoners. Wie wel vragen heeft kan terecht op de site van het RIVM.

9 REACTIES

 1. Ben bang dat dat ze er hier te licht over denken dit kan heel hard gaan kijk om je heen …

   • Wacht maar even een paar weken,als de zieken niet meer opgehaald worden ,de lijken zich opstapelen en de overlevenden wanhopig en plunderend rondtrekken.
    Dan spreek ik je nog wel een keer.

   • Ik kijk om me heen en zie dat de mens parasiteert.

    Een langdurige pandemie waarbij de mensheid meer dan halveert?…..Interessant.

    Ik hoop echt dat dit in deze eeuw, ergens, gaat gebeuren. Er zal geen onderscheid zijn. Eerder verbroedering nadien.

    Vooralsnog zal ook de medicatie in deze weer worden gevonden en uitgebuit en wellicht ziektebronnen nog sterker maken.

     • Vertel eens Mike; bedoel je daar mee, bijvoorbeeld, al zonnepanelen installerend op weg naar 10 miljard mensen in 2050?-

      De mensheid dient gedecimeerd te worden. Lukraak!

 2. Gezien de nieuwe maatregelen die vandaag zijn afgekondigd, ben ik benieuwd wanneer de eerste events hier in Den Helder worden afgelast. Alles met 100+ deelnemers/bezoekers moet afgelast worden, aldus de heer Rutten.

 3. Worden de Gemeenteraad en commissie vergaderingen ook afgelast? Tot 2022. De noodtoestand uitgeroepen!
  Mooi toch een dictatuur in Den Helder uh…Zeestad..
  Iets wat ik reeds al vermoedde

Comments are closed.