Ook maatregelen bij Den Helder Airport

0

Den Helder – In verband met Covid-19 heeft Den Helder Airport in overleg met haar gebruikers besloten het stationsgebouw uitsluitend open te stellen voor passagiers. Aan alle passagiers wordt bij binnenkomst in het stationsgebouw gevraagd of ze de afgelopen 14 dagen in één van de landen geweest zijn waar het Coronavirus op grote schaal is verspreid.

Verder wordt gevraagd of ze de afgelopen 14 dagen contact hebben gehad met een persoon die een bevestigde diagnose van Corona heeft. Of een van de naaste familieleden de afgelopen 14 dagen in één van de landen is geweest waar het Coronavirus op grote schaal is overgedragen. Indien op één van deze vragen positief wordt geantwoord, wordt de toegang tot het gebouw ontzegd en geadviseerd contact op te nemen met de werkgever.

Koeriers en postbezorgers kunnen geen gebruik maken van de hoofdentree en dienen hun zendingen af te leveren bij de zij-ingangen van DHSS en Peterson. Bij verwachte slecht weersomstandigheden zal er in onderling overleg tussen Helicopter Operators, Offshore Operators (O&G, Wind), Peterson en DHSS een aantal bloktijden worden gegeven waarbij passagiers zich kunnen melden in de Terminal. Deze maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er teveel (100+) passagiers in de terminal verblijven.

Trainings- en overlandvluchten vanaf andere velden dan Den Helder Airport worden tijdelijk niet geaccepteerd. Voor bezoekers van de luchthaven worden de deuren gesloten gehouden.