Politie en handhavers delen witte voetjes uit

3

Den Helder – Politieagenten hebben donderdag, samen met handhavers van de gemeente, een zogenaamde ‘Witte voetjesactie’ gehouden in en rond de Jeruzalembuurt. De afgelopen twee weken zijn er namelijk meerdere inbraken geweest in onder meer Nieuw Den Helder en de Schooten.

Het doel van de Witte voetjesactie is mensen bewust te maken van het risico op insluiping, inbraak en diefstal. Bij een Witte voetjesactie wijzen politie en gemeente de inwoners op eventuele inbraakgevoelige punten van hun woning. Tijdens de actie zijn toezichthouders van de gemeente en politieagenten onaangekondigd langs woningen gegaan om te kijken of er makkelijk kon worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen openstaan of niet afgesloten zijn. Werd een openstaand raam of deur aangetroffen, dan werd gecheckt of iemand thuis was, waarna een gesprek volgde over de risico’s. Als er niemand thuis was, werd een ‘wit voetje’ achtergelaten: een papieren flyer met tips om inbraak te voorkomen.

Preventie
Wat opviel was dat veel mensen actief waren in de buurtpreventie-app en dat handhavers en politie regelmatig op straat aangesproken werd met de vraag wat ze aan het doen waren. Dat gaf een goede aanleiding om het gesprek met inwoners aan te gaan over een veilige buurt.

Geconstateerd is dat sommige mensen met het plaatsen van bakken en ladders in de achtertuin het de inbrekers wel erg makkelijk maken. En dat een paar fietsen niet op slot stonden. Uiteindelijk zijn in totaal 24 Witte voetjes-flyers uitgedeeld. Daarnaast hebben de politie en handhavers tientallen gesprekken gevoerd met mensen die tijdens de actie thuis waren.

3 REACTIES

  1. kunnen ze zich niet beter bezig houden met het oppakken van de boefjes ?
    de “boefjes” kunnen steeds vaker, en gemakkelijker hun gang gaan omdat de pakkans nagenoeg nul is.. de handhaving bezig is om in het donker zo veel mogelijk bonnetjes uit te delen voor fout parkeren en oompje agent het te druk heeft om met 30 man sterk hardwerkend volk aan te houden op de schootenweg, of voetjes uit te delen.
    of staat de oplossing in 1 van de boekjes van vermooten… dat heb ik dan even gemist…sorry.

  2. Hoe halen ze het in hun botte harses om privaat terrein te betreden zonder toestemming

  3. Justitie maakt het de inbrekers nog makkelijk; Vrijlating voor het in BVH is ingeklopt.

Comments are closed.