PVV wil per direct samenscholingsverbod in Den Helder (update)

6

Den Helder – De Helderse fractie van de PVV wil dat het college zo spoedig mogelijk een samenscholingsverbod instelt voor de hele gemeente. De fractie heeft hier zondagavond een oproep toe gedaan aan het college en wil uiterlijk dinsdag een reactie.

Veel inwoners van de gemeente zetten zich met hart en ziel in om de samenleving zo goed mogelijk draaiende te houden tijdens de Coronacrisis. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan zorgpersoneel, winkelpersoneel en medewerkers van hulpdiensten. Zij staan onder moeilijke omstandigheden in de frontlinie en daar kunnen we alleen maar diep respect en enorme waardering voor hebben.

Het is volgens de PVV dan ook van groot belang dat de druk op deze kanjers niet onnodig stijgt en dat kan onder meer worden bereikt als iedereen zich houdt aan de richtlijn van het Rijk om 1,5 meter afstand te houden tot andere personen en niet in groepsverband activiteiten te ondernemen. “Echter, tot grote schrik van onze fractie, hebben we de laatste dagen van meerdere bronnen vernomen dat er helaas ook in Den Helder mensen zijn die zich niet conformeren aan minimaal 1,5 meter afstand houden tot andere personen en in groepen activiteiten ontplooien.”

“De PVV maakt zich daar ernstige zorgen over, aangezien dit volstrekt onverantwoordelijke gedrag het Coronavirus verder kan verspreiden met alle gevolgen van dien voor de volksgezondheid.”

Aan het college stelt de PVV dan ook de vraag of het bereid is per direct een tijdelijk samenscholingsverbod op te nemen in de APV die voor de gehele gemeente geldt en duurt tot tenminste maandag 6 april 2020.

Update
Bovenstaande is door de PVV inmiddels aangepast in een verzoek aan de burgemeester, waarin hij wordt opgeroepen gebruik te maken van zijn noodbevoegdheden, in dit geval de noodverordening. “Dit is een eigen bevoegdheid van de burgemeester om onder bepaalde omstandigheden algemeen verbindende voorschriften te kunnen geven die ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar nodig zijn. Dit omdat het zeer snel moet…”

6 REACTIES

  1. Laat dat maar aan de landelijke politiek over, zorg maar dat wij hier in Den Helder ontsmetings voertuigen en middelen krijgen en een betere voorlichting hoe wij het virus buiten de huisdeur kunnen houden.

    • er is voldoende voorlichting over alleen heeft de bevolking er gewoon volledig schijt aan, gezellig lullen bij de ingang van de supermarkt waar iedereen langs moet, hutje mutje over de markt slenteren, lekker met drommen naar het strand en zo kan ik doorgaan, ik weet niet of het arrogantie is of gewoon domheid, maar goed is het niet……

  2. Weer een voorbeeld van politiek bedrijven in slechte tijden. Laat dit aan het rijk over. Met zaken zoals deze help je de mensen in de zorg niet. Zij hebben behoefte aan rust aan het front en daden die uit de burger komen. Als de inwoner van Den Helder zich niet kan voegen naar de vraag van politiek en experts zal ons land op slot gaan. Dat willen we ook niet voor zwakkere groepen zoals ouderen en gehandicapten. Moeten zij de personen zijn die emotionele schade op gaan lopen door onverantwoordelijk gedrag van velen. Kijk eens naar je familie en kijk in je hart. Wat zou je willen dat jou overkwam? Waar is de saamhorigheid van de Nederlander nu de nood hoog is!

    • dei saamhorigheid is ver te vinden tegenwoordig, ja saamhorigheid op het strand, in het bos, in hordes de rij voor de kassa, en maar op 30 cm afstand van elkaar klagen over de Corona en lekker de halve bevolking ondersproeien met het virus, mensen hebben lak aan de adviezen van het rijk kijk maar eens om je heen, wees blij dat er lokale clubjes zijn die het willen nu al opschalen, de landelijke politiek werkt veel te traag en zal dit pas over een week of zo verordenen, dan liggen de ziekenhuizen al lang onnodig vol

  3. Er mensen die er lak aan hebben en denken het gebeurt mij niet, mensen denk na zie de beelden er sterven ook gezonde mensen en dit virus.. Er is nog geen medicijn men weet het niet, maar wel dat je afstand moet houden doe het dan voor een ander .. blijf thuis als je niet weg moet

    • vanuit de overheid wordt dit al zeer vaak gemeld en men laat dit massaal links liggen, denkt je dat als een zekere Hans dit op een lokaal blaadje verkondigd de mensen hier wel naar luisteren? ze moeten eerst zelf ziek worden voordat ze het willen begrijpen lijkt wel

Comments are closed.