Rustig in het openbaar vervoer, achter instappen

0

Den Helder – Door de maatregelen rond het Coronavirus is het ook stukken rustiger in het openbaar vervoer. Bussen zijn zo goed als leeg en ook op de perron van de treinstations is hooguit een handvol reizigers te vinden.

In onze regio rijdt scholierenlijn 652 niet in verband met de sluiting van de scholen. Ook de buurtbussen rijden niet. Connexxion verzoekt reizigers in de bus om via de achterdeur in te stappen én achterin in te checken. “Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.”

Achterin instappen betekent dat het niet mogelijk is een los kaartje te kopen bij de buschauffeur. Het is echter wel de bedoeling dat mensen een geldig vervoerbewijs op zak hebben. De OV-chipkaart is dus handig en het is mogelijk vooraf een e-ticket te kopen.