Scheurend op de scooter

3

Den Helder – De politie heeft vorige week middels een lasercontrole een snelheidscontrole gehouden met betrekking op brom- en snorfietsen. Een 16-jarige jongen reed 41 op zijn snorfiets. Hij kreeg proces-verbaal.

Afgelopen maandag reed hij weer met 56 kilometer per uur op de Fabrieksgracht, nu namen agenten hem mee naar de rollerbank op het bureau, welke aangaf dat de snorfiets ‘slechts’ 33 kilometer per uur kon rijden. De jongen bleef bij hoog en laag volhouden dat er niet gesleuteld was aan de snorfiets, deze altijd zo reed en er zeker geen begrenzer op zat.

Hierop heeft de verkeersafdeling onderzoek gedaan naar de snorfiets en er bleek inderdaad een begrenzer op te zitten. Deze is uit de snorfiets gehaald en op de snorfiets is een WOK-melding gezet. Hierdoor mag de jongen pas op de snorfiets rijden als deze bij het RDW gekeurd is.

Voor de snelheidsovertreding, het overschrijden van de constructiesnelheid en het bezit van de begrenzer krijgt hij proces-verbaal. De begrenzer zal worden vernietigd.

3 REACTIES

  1. hulde aan deze helden, zonder deze overtreder wordt het weer een stuk leefbaarder op de Helderse straten, ga zo door mannen, nu misschien het zwaardere werk aanpakken, waar de mensen dus echt last van hebben in plaats van deze knaapjes te treiteren

    • Als ze hem niet van de weg hadden gehaald en hij had een koter aangereden , had je waarschijnlijk daar wat over te zeiken.

Comments are closed.